Mainos

Rice vierailulla Afganistanissa

Ricen vierailun tarkoituksena on taivutella Pakistan ja Afganistan unohtamaan kinastelunsa.

Yhdysvallat seisoo yhä lujasti Afganistanin presidentin Hamid Karzain tukena, vakuutti ulkoministeri Condoleezza Rice keskiviikkona Kabulissa.

Karzailla on riittänyt päänvaivaa niin romahtaneiden kannatuslukujen, heikon hallinnon, maan kasvavan huumeongelman kuin Talebanien väkivallankin kanssa. Ricen mukaan Afganistanin "häikäilemättömät" viholliset eivät kuitenkaan tule päihittämään maan hallitusta.

- En tiedä ketään, jota arvostettaisiin ja kunnioitettaisiin kansainvälisessä yhteisössä yhtä paljon kuin presidentti Karzaita hänen voimastaan, viisaudestaan ja rohkeudestaan johtaa tätä maata, Rice hehkutti.

Lyhyt vierailu Kabulissa päätti samalla Ricen Aasian-kiertomatkan. Sen tarkoituksena oli vahvistaa Yhdysvaltojen, Pakistanin ja Afganistanin yhteistyötä sodassa terrorismia vastaan. Samalla sen toivottiin hiljentävän Yhdysvaltain demokraatteja, jotka ovat arvostelleet kitkerästi presidentti George W. Bushin hallintoa Afganistanin unohtamisesta.

- Uskon vahvasti, että Afganistanin demokraattiset rakenteet vahvistuvat päivä päivältä, Rice sanoi. Myös Karzai painotti, että hallitus on saavuttanut merkittäviä edistysaskeleita.

Väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet Afganistanissa viime kuukausina. Maan eteläosassa ovat käynnissä suurimmat sotatoimet talebantaistelijoita vastaan sitten vuoden 2001. Yli 1100 ihmistä on kuollut väkivaltaisuuksissa tänä vuonna.

Yhdysvalloilla on maassa lähes 23 000 sotilasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.