Mainos

Rice varoitti Pohjois-Koreaa

Rice aloitti tänään Aasian-kiertomatkan, jonka ensimmäinen kohdemaa on Japani. Myöhemmin Rice jatkaa Etelä-Koreaan, Kiinaan ja Venäjälle.

Yhdysvallat varoittaa Pohjois-Koreaa sotilastoimista Japania ja Etelä-Koreaa vastaan. Amerikkalaiset ovat valmiit ottamaan käyttöön "koko asearsenaalinsa" torjuakseen hyökkäykset Japania ja Etelä-Koreaa vastaan, sanoo ulkoministeri Condoleezza Rice.

Rice aloitti tänään Aasian-kiertomatkan, jonka ensimmäinen kohdemaa on Japani. Myöhemmin Rice jatkaa Etelä-Koreaan, Kiinaan ja Venäjälle. Ulkoministeri pyrkii matkansa aikansa varmistamaan tuen Pohjois-Korean vastaisten pakotteiden toimeenpanolle.

Matkalla Japaniin Rice varoitti, että Pohjois-Korea joutuu yhä pahemmin eristyksiin, jos se tekee toisen ydinkokeen. Hän vakuutti kuitenkin, että Yhdysvaltain tavoitteena ei ole pahentaa Pohjois-Korean ydinohjelman aiheuttamaa kriisiä, vaan lievittää sitä. Yhdysvallat ei suunnittele hyökkäystä Pohjois-Koreaan, Rice sanoi.

Etelä-Koreaa Ricen odotetaan pyytävän osallistumaan Pohjois-Koreaan suuntaavien ja sieltä tulevien alusten tarkistuksiin.

Yhdysvaltain suurimpana haasteena on saada Kiinalta täysi tuki YK:n turvallisuusneuvoston äskettäin hyväksymille Pohjois-Korean vastaisille pakotteille. Kiinan presidentti Hu Jintao on ollut huolissaan siitä, että pakotteiden täytäntöönpano voisi johtaa kriisin pahenemiseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.