Mainos

Rice uskoo yhä voittoon Irakissa

Presidentti George Bush myönsi aiemmin tällä viikolla ensi kerran, että Yhdysvallat ei ole voittamassa Irakissa.

Yhdysvallat voi ulkoministeri Condoleezza Ricen mukaan yhä selviytyä voittajana Irakista. Rice kertoi uutistoimisto AP:n haastattelussa myös, että mustan henkilön valinta maan presidentiksi ei ole enää mahdotonta. Rice on Yhdysvaltojen korkein musta viranomainen.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on pyytänyt 100 miljardin dollarin lisärahoitusta Irakin ja Afganistanin sotatoimiin. Ricelta kysyttiin haastattelussa, eikö tämä ole hukkaan heitettyä rahaa.

Ricen mukaan Irak on "investoimisen arvoinen".

- Tiedän, että Irakin hyväksi on uhrattu ja investoitu paljon, ei pelkästään rahaa, vaan myös amerikkalaisten henkiä on uhrattu, totesi Rice.

Ricen mukaan presidentti George Bush ei pyytäisi lisää uhrauksia ja varoja, "jollei hän uskoisi, niin kuin minäkin uskon, että voimme todella onnistua".

Bush itse myönsi aiemmin tällä viikolla ensi kerran, että Yhdysvallat ei ole voittamassa Irakissa. Presidentin mukaan Yhdysvallat ei kuitenkaan ole myöskään häviämässä Irakin sotaa.

Rice on toistuvasti sanonut, ettei hän pyri presidentiksi. Rice ei haastattelussa suostunut sanomaan, toivoisiko hän entisen ulkoministerin Colin Powellin tavoittelevan presidenttiehdokkuutta. Powell on hänkin musta republikaani.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.