Mainos

Rice: USA:lla riittävä pelote

Yhdysvaltain ulkoministeri uskoo pelotteen pitävän Pohjois-Korean aisoissa.

Yhdysvalloilla on riittävä pelote, jolla se pystyy estämään Pohjois-Korean ydinasekaavailut, sanoi ulkoministeri Condoleezza Rice eilen. Pohjois-Korea koelaukaisi lyhyenkantaman ohjuksen viikonvaihteessa, ja Valkoinen talo kutsui tapausta provokaatioksi.

- Enpä usko, että kenenkään tarvitsee epäillä pelotekykyämme yrittivätpä pohjoiskorealaiset mitä tahansa, Rice sanoi.

Yhdysvallat epäilee, että Pohjois-Korealla on ollut kyky valmistaa ydinaseita jo 1990-luvun alkupuolelta alkaen. Ricen mukaan Pohjois-Korean ydinaseet ovat ongelma kaikille sen naapurimaille.

Pohjois-Korean ydinohjelmasta on neuvoteltu kuuden maan kesken, mutta ne eivät ole johtaneet tuloksiin. Pohjois-Korea on viime aikoina kieltäytynyt palaamasta neuvottelupöytään.

Pohjois-Korea ja Iran työllistävät ydinsulkukokousta

New Yorkissa alkoi eilen ydinsulkusopimuksen tarkastelukonferenssi. Vuonna 1970 voimaan tulleen sopimuksen tarkoituksena oli estää ydinaseiden leviäminen, taata niitä omistamattomille maille mahdollisuus rauhanomaiseen ydinteknologiaan ja johtaa lopulta luopumiseen ydinaseista.

Kaksi viikkoa kestävässä kokouksessa pohditaan sitä, miten ydinaseriisunnassa edettäisiin nykytilanteessa, kun vanhojen ydinasevaltojen rinnalle on tullut monia uusia ydinaseen omistavia maita.

(MTV3-STT-AFP)

(Huomenta Suomen uutiset 03.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.