Mainos

Rice: Pohjois-Korean neuvotteluille ei ehdotonta takarajaa

Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan Pohjois-Korean täytyy osoittaa neuvotteluissa olevansa sitoutunut ydinohjelmansa purkamiseen.

Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen mukaan Yhdysvallat ei asettaisi ehdotonta takarajaa Pohjois-Korean ydinohjelmasta käytäville neuvotteluille. Tämä ei kuitenkaan Ricen mukaan tarkoita, että ensi viikolla alkavissa kuuden maan neuvotteluissa ei tavoitella tuloksia.

Rice sanoo, että Pohjois-Korean täytyy osoittaa neuvotteluissa olevansa sitoutunut ydinohjelman purkamiseen. Rice viittasi viime vuoden syyskuussa saavutetun sopimuksen hyötyihin kysyttäessä, miten Pohjois-Korea saataisiin hylkäämään ydinohjelmansa.

Syyskuussa 2005 tehdyn sopimuksen mukaan Pohjois-Korea lupasi luopua "kaikista ydinaseista ja olemassa olevista ydinohjelmista". Vastavuoroisesti Yhdysvallat ja muut maat lupasivat Pohjois-Korealle apua ja turvatakuut.

Kuuden maan neuvotteluja on tarkoitus jatkaa Pekingissä ensi maanantaina. Neuvotteluihin osallistuvat Pohjois-Korea, Etelä-Korea, Yhdysvallat, Japani, Venäjä ja Kiina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.