Mainos

Rice on huolissaan Kremlin vallankasvusta

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice mukaan Venäjän demokratisoituminen ei ole kehittynyt myönteiseen suuntaan.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice aloitti Venäjän-vierailunsa ilmoittamalla Yhdysvaltojen olevan hyvin huolissaan Venäjän demokratiakehityksestä.

-Valtiovallan kasautuminen presidentille vastapainona olevien instituutioiden, kuten duuman ja riippumattoman oikeuslaitoksen, kustannuksella on selvästi hyvin huolestuttavaa. Riippumattomien sähköisten viestinten puuttuminen on selvästi erittäin huolestuttavaa, hän kertoi toimittajille Moskovassa tiistaina.

Kaksipäiväisen vierailun ohjelmassa on tapaaminen presidentti Vladimir Putinin kanssa.

Suunnitelmiin muutos pommiuhan takia

Rice joutui muuttamaan Moskovan-vierailun ohjelmaansa pommiuhan takia. Asiasta kertoi nimettömänä pysytellyt korkea-arvoinen amerikkalaislähde.

Ricen oli määrä asua Reneissance-hotellissa, mutta kun uhasta kerrottiin, Rice ja osa hänen seurueestaan kuljetettiin Yhdysvaltojen suurlähettilään asuntoon ja loput Yhdysvaltojen suurlähetystöön. Venäjän turvallisuuspalvelulla FSB:llä tai hotellin johdolla ei ollut tietoa pommiuhasta.

Rice on Moskovassa valmistellakseen Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamista. Johtajien on määrä tavata Moskovassa toukokuun 9. päivänä, jolloin juhlitaan liittoutuneiden natsi-Saksasta saaman voiton 60-vuotispäivää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.