Mainos

Rice: Lähi-itään tulitauko jo tällä viikolla

Yhdysvallat esittää, että YK:n turvallisuusneuvosto vaatii tulitaukoa Lähi-itään. Vielä eilen neuvoston kokouksessa Yhdysvallat halusi, ettei välittömän tulitauon vaatimusta liitetä lausuntoon, joka koski pommi-iskua Qanan kylään.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice uskoo, että tulitauko ja kestävä ratkaisu Libanonin kriisiin on saavutettavissa tämän viikon aikana.

Rice sanoi Israelin-vierailullaan, että Yhdysvallat vaatii YK:n turvallisuusneuvostolta päätöslauselmaa tulitauosta. Tavoitteena pitää hänestä edelleen olla pitkäaikainen ratkaisu, joka sisältäisi kriisinhallintajoukkojen lähettämiseen Libanoniin.

Lue lisää Lähi-idän kriisin taustoista osoitteessa www.mtv3.fi/israel

- Olen ollut syvästi surullinen näkemistämme kuolemista, etenkin lasten kuolemisesta, Rice sanoi toimittajille Jerusalemissa.

Israel: Tulitauko vaatii kansainvälisiä joukkoja

Israel pitää tulitaukoa mahdollisena vasta sen jälkeen kun Etelä-Libanoniin on saapunut kansainvälisiä joukkoja. Armeijan radio kertoo, että Israel ei kuitenkaan torju Yhdysvaltain näkemystä tulitauosta.

Israelin oikeusministeri Haim Ramon sanoi aiemmin, että ilmaiskujen keskeyttäminen ei merkitse sodan lopettamista. Ilmavoimat ovat keskeyttäneet hyökkäykset kahdeksi vuorokaudeksi tutkiakseen eilistä Qanan pommitusta, joka vaati kymmeniä siviiliuhreja.

YK-neuvosto järkyttynyt Qanan iskusta

YK:n turvallisuusneuvosto

YK:n turvallisuusneuvosto on antanut lausunnon, jonka mukaan neuvosto on "surullinen ja järkyttynyt" tuhoisasta ilmaiskusta Qanan kylään. Lisäksi turvaneuvosto ilmaisi olevansa valmis jatkamaan työtään kriisin ratkaisemiseksi.

Lausunnossa ei kuitenkaan vaadittu välitöntä tulitaukoa, mitä YK:n pääsihteeri Kofi Annan on toistuvasti pyytänyt. Tulitaukovaatimusten poisjättämisen taustalla on juuri Yhdysvallat, joka vesitti kokouksessa kaikki yritykset kritisoida Israelin toimia kolmatta viikkoa kestäneessä konfliktissa.

Israelin ilmavoimien libanonilaiseen kylään tekemässä iskussa kuoli 54 siviiliä, joista yli puolet oli lapsia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

(31.7.2006)

(30.7.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.