Mainos

Rice kehottaa Israelia rauhanponnistuksiin

Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen mukaan ensi viikolla pidettävä Israelin ja palestiinalaisten välinen huippukokous on mahdollisuuksien ajanjakso, jota ei pidä hukata.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice kehottaa Israelia jatkamaan ponnisteluja rauhan saavuttamiseksi Lähi-idässä.

-Pyydämme kumppaneiltamme ja ystäviltämme Israelissa sitä, että Israel tekisi edelleen vaikeita päätöksiä, joita on tehtävä rauhan edistämiseksi ja -- demokraattisen Palestiinan valtion synnyttämiseksi, Rice sanoi saavuttuaan vierailulle Israeliin.

Samalla Rice kiitteli Lähi-idän rauhanhankkeen tuoreinta liikahdusta, tiistaina alkavaa Israelin ja palestiinalaisten välistä huippukokousta. Ricen mukaan se on mahdollisuuksien ajanjakso, jota ei pidä hukata.

Ulkoministeri Ricen on määrä tavata vielä tänään Israelin ulkoministeri Silvan Shalom ja pääministeri Ariel Sharon. Jerusalemista Rice jatkaa kiertomatkaansa Länsirannalle, jossa hän tapaa huomenna palestiinalaisten uuden presidentin Mahmoud Abbasin.

Yhdysvaltain uusi ulkoministeri Condoleezza Rice on ensimmäisellä Lähi-idän vierailullaan ulkoministerinä. Israeliin Rice saapui Turkista, jossa hän tapasi maan johtoa.

(MTV3-AFP-STT)

(Kymmenen uutiset 06.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.