Mainos

Rice arvostelee Venäjää energiavarojen käyttämisestä aseena

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Ricen mukaan kenenkään etuja ei palvele se, että Venäjä käyttää öljy- ja kaasurikkauksiaan poliittisena aseena.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice arvostelee Venäjää energiamahtinsa käytöstä poliittisena aseena. Venäjä on vähentänyt ja väliin katkaissutkin energiatoimituksia naapurimaihinsa erilaisten kiistojen takia.

- Kunnioitamme Venäjän etuja, mutta mitään etuja ei palvele se, jos Venäjä käyttää suurta varallisuuttaan - sen öljy- ja kaasurikkauksia - poliittisena aseena tai jos (Venäjä) kohtelee itsenäisiä naapureitaan jonkinlaisena osana vanhaa valtapiiriään, Rice sanoi Venäjän ja Yhdysvaltain suhteiden historiaa käsitelleessä konferenssissa maanantaina.

Rice mielestä lännen ja Moskovan suhteet eivät ole hyytyneet neuvostoaikaisen kylmän kauden tapaan, vaikka Moskovan ja Washingtonin välille onkin muodostunut "tietty etäisyys". Yhdysvallat odottaa Ricen mukaan Venäjältä demokratiaan tähtääviä uudistuksia kuten oikeuslaitoksen ja viestimien riippumattomuuden vahvistamista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.