Rhythm of the Dance Suomeen syyskuussa

Vuonna 1999 ensiesityksensä saanut Rhythm of The Dance on yksi maailman suosituimmista irlantilaista tanssia ja musiikkia yhdistelevistä esityksistä. Tätä moninkertaisesti palkitun tuottaja Kieran Cavanaghin hengentuotetta pidetään yhtenä lajinsa kärkiesityksistä.

Rhythm of the Dance -esityksissä irlantilaisten tanssijoiden, muusikoiden ja laulajien parhaimmisto johdattelee katsojat matkalle ajassa taaksepäin, Irlannin kelttien maailmaan. Nykybalettia, näyttäviä puvustuksia ja uusimpaa lavateknologiaa yhdistelemällä Cavanagh on onnistunut yhdistelemään tuhat vuotta vanhan kansallistarinan nykyaikaisiin raameihinsa.

Koreografi Aisling Holly on voittanut useita arvostettuja palkintoja tanssin saralla. Aisling voitti jo kuusivuotiaana ensimmäisen All England mestaruutensa, jonka jälkeen palkinnot ovat seuranneet toisiaan; hän on mm. kolminkertainen Leinster Champion-mestari sekä sijoittunut useasti TOP 10 -listalle maailman parhaiden tanssijoiden mestaruuskilpailuissa.

Rhythm of the Dance -esityksen musiikista vastaa Irlannin tunnustetuimpiin lukeutuva säveltäjä, Carl Hession. Koska kyse on nimeonmaan rytmistä, kuullaan esityksen aikana myös vivahteita jazzista ja latinorytmeistä sekä flamencoa ja afrikkalaisia rumpuja.

Rhythm of the Dance-esityksessä nähdään mm. Riverdancen ja Lord of the Dancen riveistä tuttuja tanssijoita, ja se nähdään syyskuussa viidessä kaupungissa: 19.9 Lahden Sibeliustalossa, 20.9 Tampere-talossa, 21.-25.9 Savoy-teatterissa, 27.9 Turun Caribia-hallissa ja 28.9 Jyväskylä Paviljongissa.

Lue myös:

    Uusimmat