Revontulia on nähty Etelä-Suomessa asti – katso kuvat

Revontulia on esiintynyt tänä iltana eri puolilla maata. 

Revontulia on ihailtu niin Etelä-Suomen taivaalla kuin esimerkiksi Keski-Suomessa, Etelä-Savossa ja Etelä-Pohjanmaalla. Revontulet ovat olleet paikoin hyvinkin värikkäitä. 

Syynä on sunnuntaina Auringossa tapahtunut purkaus, joka on saavuttanut Maan aamulla Suomen aikaa.

Ilmatieteen laitos ennustaa revontulten todennäköisyyttä neliportaisella asteikolla. Lapissa ilmiön todennäköisyys on aina suuri. Ensi yönä myös Lapin eteläpuolella revontulien todennäköisyys on suuri. Yleensä etelässä mahdollisuus nähdä revontulia on hyvin pieni tai pienehkö. Revontulia voi näkyä etelässä asti myös torstain vastaisena yönä.

Auringon pinnalla on parhaillaan aktiivinen alue, joka on tuottanut viime päivinä runsaasti pieniä ja keskikokoisia roihupurkauksia.

Revontulibongareiden harmiksi pilvisyys on lisääntymässä, mutta revontulia voi kuitenkin sään puolesta nähdä ensi yönä laajalla alueella.

– Etelässä yläpilvisyys voi lisääntyä ensi yönä. Yön aikana Pohjanmaan suunnalle leviää pilviä. Lapissa puolestaan voi kehittyä yön aikana sumupilveä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen.

Torstain vastaisena yönä etelässä on edelleen yläpilveä. Maan keskivaiheilla on pilvinen vyöhyke ja siellä voi tulla sateita. Lapissakin näyttää pilviseltä.

Tuoreita valokuvia revontulista voi laittaa MTV Uutisiin, kuvat@mtv.fi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja