Mainos

Revontulia lähiöinä vai ei? Joka tapauksessa pilvistä on

Vielä aamulla revontulia ennakoitiin lähipäiviksi etelää myöten, mutta iltapäivällä säteilymyrskyn arveltiin viivästyneen tai suuntautuneen pääosin maapallon ohi. Joka tapauksessa revontulet voivat jäädä näkemättä, sillä pilvisyys haittaa todennäköisesti revontulien seuraamista suuressa osassa maata. Selkeintä on Lapissa.

Auringossa tiistaina tapahtuneen koronan massapurkauksen arveltiin osuvan Maan magneettikenttään tänään torstaina. Alaskan geofysikaalinen instituutti ennusti, että tästä mahdollisesti aiheutuvia revontulia saattaisi nähdä koko Suomen alueella, aina etelää myöten. Toisin saattaa kuitenkin käydä.

– Säteilymyrsky on joko viivästynyt tai suuntautunut pääosin maapallon ohi, arvioi Ilmatieteen laitoksen tutkija Ari Viljanen kello 15.  

Jos revontulia olisikin odotettavissa lähipäivinä, sää ei valitettavasti suosi revontulien seuraamista.

– Pilvistä on suuressa osassa maata sekä tänään että huomenna. Paras paikka revontulien näkymiselle olisi tänään Keski- ja Pohjois-Lapissa, huomenna näiden lisäksi myös Etelä-Lapissa. Etelä-Suomessa mahdollisuudet ovat aika pienet, vaikkakin tänään etelässä ja lounaassa pilvisyys voi illan aikana hiukan rakoilla. Kuitenkin jotta revontulet näkyisivät hyvin, taivaan pitäisi olla pilvetön ja selkeä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa opastaa, että revontulia voi tähyillä pimeän tullen pohjoiselta taivaalta. Etelässä revontulet näkyvät matalalla horisontissa.

Revontulia on myös päivisin, mutta taivaan valoisuus vaikeuttaa niiden näkemistä. Täysin pilvisellä säällä revontulia ei voi nähdä.

Katso paikkakuntasi ennuste ja sadetutka MTV:n sääsivustolta.

(MTV UUTISET - STT)

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.