Mainos

Reuters: Näin Isis-johtaja al-Baghdadi löytyi – CIA ja Irak saivat tietoja Isis-jäseneltä

8:54

Äärijärjestö Isisin kiinnijääneiltä jäseniltä saadut tiedot olivat avainasemassa Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin löytymisessä, irakilaiset turvallisuuslähteet kertovat uutistoimisto Reutersille.

Lähteiden mukaan Isisin johtoon kuuluneet miehet kertoivat muun muassa paikoista, joissa heillä oli tapana tavata al-Baghdadia Syyriassa. Eräs heistä kertoi, että al-Baghdadi piti korkea-arvoisten Isis-jäsenten kanssa strategiapalavereita vihanneksilla lastatussa minibussissa, joka ajeli palaverin ajan ympäriinsä.

Lähteiden mukaan irakilaiset ja Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA onnistuivat yhdessä selvittämään, että Idlibin maakunta Luoteis-Syyriassa oli paikka, missä al-Baghdadi piileskeli perheensä ja läheisten avustajiensa kanssa.

Syyriassa eräs tietolähde tunnisti yhden al-Baghdadin läheisistä avustajista torilla ja seurasi tätä taloon, jossa myös al-Baghdadi majaili.

CIA seurasi kohdetta satelliittien ja lennokkien avulla viisi kuukautta, lähteet kertoivat. Kaksi päivää ennen Yhdysvaltojen iskua al-Baghdadi lähti talosta ensimmäistä kertaa perheensä kanssa ja matkusti minibussilla läheiseen kylään.

Yhdysvaltojen erikoisjoukot aloittivat operaation al-Baghdadia vastaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Yhdysvaltojen mukaan Isis-johtaja tappoi itsensä räjähdevyöllä, kun joukot hyökkäsivät hänen piilopaikkaansa. Iskussa kuoli myös useita al-Baghdadin seuraajia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja