Mainos

Reuters: Holkeri ei nouse Kosovon YK-hallinnon johtoon

Valtioneuvos Harri Holkeri ei uutistoimisto Reutersin mukaan ole nousemassa Kosovon YK-hallinnon johtoon.

Euroopan unioni tarjoaa kolme nimeä Kosovon uudeksi Unmik-johtajaksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Listan nimistä yksi on portugalilainen, yksi ruotsalainen ja yksi norjalainen. Valtioneuvos Harri Holkeri ei ole Reutersin listalla.

Reutersin haastattelemien diplomaattien mukaan EU:n ulkoministerit aikovat kokouksessaan maanantaina hyväksyä kolme nimeä käsittävän ehdokaslistan. Listalla ovat espanjalainen Jose Cutileiro, ruotsalainen Rolf Eke'us ja norjalainen Kai Eide.

Ruotsalainen uutistoimisto TT kertoi aikaisemmin, että valtioneuvos Harri Holkerista olisi tulossa Kosovon YK-hallinnon, Unmikin, uusi johtaja. TT:n mukaan YK:n pääsihteeri Kofi Annan oli kysynyt Holkeria tehtävään. Holkeri oli uutistoimiston mukaan vastannut myöntävästi Annanin pyyntöön.

Annan päättää uudesta Unmik-johtajasta neuvoteltuaan turvallisuusneuvoston jäsenten kanssa ilmeisesti heinäkuun kuluessa.

Uusi Unmik-johtaja joutuu Reutersin mukaan hoitamaan neuvotteluja Kosovon lopullisesta valtiollisesta asemasta. Kosovo on ollut YK:n hallinnassa sen jälkeen kun Nato pakotti 1999 pommituskampanjallaan serbijoukot vetäytymään maakunnasta, jossa albaanit ovat enemmistönä.

Kosovon albaanit tavoittelevat itsenäisyyttä, mutta tämänhetkisestä YK-hallinnasta huolimatta Serbia katsoo alueen olevan edelleenkin Serbian maakunta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.