Mainos

Reuters: EU-maat sopineet talouskurisäännöistä

EU-maat ovat uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan päässeet sopuun aiempaa tiukemmista säännöistä, jotka koskevat jäsenmaiden budjetteja ja velan määrää.

Reutersin haastatteleman virkamieslähteen mukaan sopu on löytynyt muun muassa siitä, että liian suuresta budjettivajeesta lankeaa jatkossa rangaistus automaattisesti, ellei jäsenmaiden enemmistö asetu vastustamaan sitä. Saksa ja Ranska esittivät mallia aiemmin tällä viikolla.

– Saksan avainvaatimukset ennen huippukokousta olivat budjettikurin kiristäminen ja niin sanottu "kultainen sääntö" eli se, että periaatteessa tasapainoisen budjetin noudattaminen sisällytetään jäsenmaan kansalliseen lainsäädäntöön tai peräti perustuslakiin. Diplomaattilähteiden mukaan sopu näissä kahdessa on löytynyt yön tunteina, neuvotteluja Brysselissä seurannut MTV3:n Uutisten kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo.

Suomi on ajanut mahdollisimman automaattisia rangaistuksia sääntöjä rikkoville maille, joten nyt sovittu malli on vain osittain Suomen tavoitteiden mukainen.

EU-johtajat keskustelevat tiettävästi edelleen pysyvän kriisirahaston yksityiskohdista.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.