Mainos

Reumasairaalan potilaat saavat kirjeen uudesta hoitopaikasta

Reumasäätiön sairaalassa hoidossa olevat tai hoitoa odottavat potilaat saavat lähiviikkoina kirjeen, jossa kerrotaan, mikä heidän uusi hoitopaikkansa tulee olemaan.

Ministeriössä uskotaan hoitovastuun siirron sujuvan hyvin. Varmuuden vuoksi Pirkanmaalle perustetaan kuitenkin heti pääsiäisen jälkeen tilapäinen yksikkö varmistamaan, että kaikki lapsipotilaan tulevat hoidetuiksi.

Sairaanhoitopiirit ja yliopistosairaat hakivat tänään sosiaali- ja terveysministeriön johdolla yhteistä ratkaisua reumapotilaiden jatkohoidon varmistamiseen, kun Reumasäätiön sairaala sulkee konkurssin jälkeen ovensa.

Vastuu potilaiden erikoissairaanhoidosta siirtyy sairaanhoitopiireille sekä tarvittaessa yliopistollisiin sairaaloihin. Tähän nämä ovat myös jo valmistautuneet, sanoo lääkintöneuvos Timo Keistinen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Osa lastenreuman hoidosta ja reumaortopediasta keskitetään Keistisen mukaan harvempaan kuin viiteen yliopistosairaalaan. Tästä ministeriö antaa asetuksen toukokuussa.

Heinolan osaajista kova kilpailu

- Yliopistosairaaloissa on jo lasten reumaan erikoistuneet yksiköt, mutta niitä jouduttaneen vielä vahvistamaan. Keskussairaaloista eniten vahvistusta tarvitaan Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen keskussairaaloissa, koska näillä alueilla on Reumasäätiön sairaalaa käytetty eniten, arvelee Keistinen.

Hän ennustaa, että Heinolan reumasairaalan osaajista tulee kova kilpailu. Osaaminen ei siis katoa minnekään vaan hajaantuu.

- Kovin kilpailu tulee varmasti lastenreumatologian ja reumaortopedian osaajista. Useat tahot ovat näitä jo tavoittelemassa. Päijät-Hämeen keskussairaalassa ollaan jo edetty rekrytointivaiheeseen. Kaikkiaan Reumasairaalassa on noin 300 työpaikkaa, sanoo Keistinen.

Valviran ja alueviranomaisten lisäksi ministeriön lupausten toteutumista aikovat valvoa myös Reumaliiton 172 yhdistystä. Reumasäätiön sairaalassa hoitoa saaneet voivat kertoa, miten hoito on sujunut käytännössä konkurssin jälkeen, kerrotaan Reumaliitosta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.