Mainos

Reumasäätiö hakeutumassa konkurssiin

Reumasäätiön sairaalan konkurssiuutista nieleskelivät tänään 280 työntekijän lisäksi reumapotilaat ja Heinolan kaupunki, joka jo entuudestaan kärsii äkillisestä rakennemuutoksesta.

- Katastrofi, arvioi reuma-aktiivi Aija Lavikainen Mäntsälästä.

Lavikaisen aloitteesta kerättiin viime vuonna 7 000 potilaan adressi erikoissairaalan puolesta.

- Heinolalla on reuman leikkaamiseen maan paras tietotaito, arvioi Lavikainen. Hän itse tuntee Heinolan kuntoutuspaikkana.

Reumaliiton hallituksen puheenjohtaja Keijo Tauriainen tietää omasta perheestään, miten merkittävä Heinolan sairaala on lastenreuman valtakunnallisena osaamiskeskuksena.

- Reumalääkäreistä on muualla monin paikoin pulaa, ja eläköityminen vain pahentaa tilannetta.

Työttömien kaupunki

Kaupungin virka- ja luottamushenkilöt saivat uutisen suoraan valtuuston strategiaseminaariin.

- Uusi naula arkkuun, kommentoi kaupunginjohtaja Hannu Komonen.

Heinolan työttömyysprosentti uhkaa nousta 20:een, ilmoittihan UPM äskettäin saman mittaluokan lopetuksista sahalla ja vaneritehtaalla.

Komonen pitää itsestään selvänä, että nimitys äkillisen rakennemuutoksen paikkakunnaksi jatkuu ensi vuonna. Hän uskoo uutta elinkeinotoimintaa löytyvän sekä kaupunkiin että Reuman tiloihin.

Tolkutonta kilpailutusta

Lopullisesti konkurssianomuksen ratkaisee Reumasäätiön valtuuskunta 29.3. Toimitusjohtaja Hannele Kalske ei näe muita vaihtoehtoja, sillä äänten enemmistö on Kelalla, jonka edustajat kannattivat konkurssia hallituksessa tänään.

Kassassa ei ole rahaa enää edes tulevien palkkojen maksamiseen. Kalske ennakoi, että tuleva pesänhoitaja sulkee ovet huhtikuun puolivälissä.

Kilpailutuksen seurauksena ei Kela ole tänä vuonna lähettänyt Heinolaan yhtään kuntoutusasiakasta.

- Kilpailutuksessa ei nykyisellään ole tolkkua. Voitto irtosi hotellihuoneen hinnalla, eikä valitulla laitoksella ollut edes reumatologia kuin paperilla, kummastelee Kalske.

Hän harmittelee, että reumasairaalan sekä Invalidisäätiön Orton-sairaalan fuusio kaatui puolentoista vuoden neuvottelujen jälkeen tammikuussa.

- Potilasjonot ovat valtakunnallinen häpeä, kun samaan aikaan jää sairaansijoja tyhjiksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.