Mainos

Retretti kulttuurisäätiön omistukseen

Taidekeskus Retretin omistaja vaihtuu. Nykyinen omistaja Merita-Nordbanken lahjoittaa yhtiön kokonaisuudessaan heinäkuussa perustetulle Campus Artis -kulttuurisäätiölle. Pankki on omistanut Retretin vuodesta 1987 lähtien.

Campus Artis -säätiön tarkoituksena on edistää visuaalisten ja esittävien taiteiden tuntemusta ja harrastusta kotimaassa ja ulkomailla. Ensisijaisesti säätiö tukee ja kehittää Retretin taidekeskuksen toimintaa, jatkossa kenties myös muita tahoja.

-Retretin toiminta ei muutu omistajan vaihduttua. Toisaalta muiden sponsoreiden on helpompi hypätä mukaan, kun pankki siirtyy syrjemmälle. Lisäksi opetusministeriö on nyt katsonut, että Retretti on kesätapahtuma, joten taidekeskus alkaa saada myös valtion tukea ensimmäistä kertaa toimintansa aikana, Retretin toimitusjohtaja Markku Valkonen iloitsee.

Von Wrightit laajasti


Retretti juhlistaa vuotta 2000 kansallismieltä ylentävällä Magnus ja Ferdinand von Wrightin näyttelyllä. Näyttely on laajempi kuin Munch -katselmus tänä kesänä. Taidekeskus esittelee lintutaiteilijoina tunnettujen veljesten tuotantoa monipuolisesti. Mukana on lintujen lisäksi mm. maisemia, asetelmia ja henkilömaalauksia. Kaikkiaan näyttelyssä on 100 öljymaalausta ja 100-150 akvarellia, piirustuksia ja grafiikkaa.

-Suurin osa veljesten tuotannosta on edelleen yksityiskokoelmissa. Näyttelyn teoksista noin puolet on museoista ja puolet yksityiskokoelmista. Mukana on myös teoksia, jotka eivät ole ennen olleet esillä, näyttelyn kuraattori Tapani Pennanen Tampereen taidemuseosta kertoo. Veljesten taidetta ei ole esitelty pariinkymmeneen vuoteen laajasti. Ateneumissa oli iso näyttely viimeksi vuonna 1982.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.