Reserviupseeriliitto: Lisää kertausharjoituksia

Reserviupseeriliiton mukaan asevelvollisuus ei tarkoita vain varusmiespalvelusta, vaan koko reservin ajan kestävää harjoittelua.

Reserviupseeriliitto pitää tärkeänä, että Suomen puolustusratkaisu nojaa jatkossakin koko maan puolustamiseen, yleiseen asevelvollisuuteen ja alueelliseen puolustukseen. Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Tapio Peltomäki tähdentää, että tämä on todettava yksiselitteisesti myös hallitusohjelmassa. Peltomäki puhui liittovaltuuston kokouksessa eilen Helsingissä.

- Nyt on ratkaisevaa, että puolustusbudjetti saadaan nostetuksi tasolle, joka mahdollistaa uskottavan puolustuksen ylläpitämisen ja kehittämisen. Hallitusohjelmassa luvattu 40 miljoonan euron korotus nykyiseen puolustusbudjettiin on viime vuosien rajujen leikkausten jälkeen varsin pieni, arvioi Peltomäki.

Uskottava yleinen asevelvollisuus ei hänen mukaansa tarkoita vain laajasti toteutuvaa varusmiespalvelusta, vaan ennen kaikkea tasokasta ja koko reservin ajan kestävää harjoittelua.

- Vuoden 2008 puolustusbudjetin valmistelussa on ehdottomasti lunastettava lupaukset palauttaa kertausharjoituksiin varatut määrärahat tasolle, joka mahdollistaa vuosittain vähintään 25 000 sotilaan harjoittamisen, korosti Peltomäki.

Suomen Reserviupseeriliitto on vuonna 1931 perustettu reserviupseerien valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusjärjestö. Liiton 350 jäsenyhdistykseen kuuluu noin 28 000 reserviupseeria, joista kolmasosa on alle 35-vuotiaita.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat