Mainos

Reserviläisliitto: Ei suomalaisia YK-joukkoja Libanoniin

Liitto uskoo, että suomalaisen sotilastarkkailijan menehtyminen alueella ei jää viimeiseksi.

Reserviläisliitto vastustaa suomalaisten YK-joukkojen osallistumista rauhanturvaoperaatioon Libanonissa. Liitto uskoo, että suomalaisen sotilastarkkailijan menehtyminen alueella ei jää viimeiseksi, sillä Israel ei välttämättä jatkossakaan kunnioita YK-joukkojen koskemattomuutta.

Pyhäjoella puhunut Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suominen katsoo Israelin iskun YK:n tarkkailuasemaan olleen tarkoituksellinen. Hän muistuttaa YK:n pääsihteerin todenneen, että asemaan iskettiin, vaikka hän oli samana päivänä yhteydessä Israelin pääministeriin, vaikka YK:n Etelä-Libanonin joukkojen komentaja keskusteli samasta tilanteesta toistuvasti Israelin yhteysupseerien kanssa ja vaikka kyseinen YK:n tarkkailuasema oli ollut alueella pitkään ja oli selvästi merkitty maastoon.

Suominen hämmästelee myös Suomen päättäjien "ponnetonta toimintaa" asiassa ja kysyy, miksei Israelille annettu noottia tapahtuneesta tai edes sen suurlähettilästä kutsuttu ulkoministerin puhutteluun.

Suomisen mukaan Suomen olisi EU:n puheenjohtajamaana pitänyt vaatia pontevasti syyllisten rankaisemista ja pohtia Israeliin kohdistuvaa kauppasaartoa tai muita pakotteita, kuten esimerkiksi Iranin osalta on viime aikoina toistuvasti tehty.

Reserviläisliittoon kuuluu 359 jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on 33 000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.