Mainos

Reserviläisiä reserviupseerikoulun penkille?

Valikoitu joukko reservin aliupseereita voi puolustusvoimien kaavailujen mukaan suorittaa reserviupseerikoulutuksen vuosia kotiuttamisensa jälkeen.

Hanke on ollut vireillä vuodesta 2001 saakka, jolloin se oli esillä yhtenä kohtana puolustusvoimien reservin koulutustarvetta käsitelleessä raportissa. Koulutusta valmistellaan tänä vuonna, ja käytännössä se alkaisi näillä näkymin Haminassa Reserviupseerikoulussa ensi vuoden puolella.

Pääesikunnan asevelvollisuusosaston päällikön eversti Pertti Suomisen mukaan kyseessä ei ole massakoulutus. -Koulutettavat valitaan puolustusvoimien tarpeen mukaan, Suominen kuvaa hanketta. -Pilottikoulutukseen on kaavailtu pariakymmentä reservin aliupseeria. Tämän jakson antamien kokemusten jälkeen tarkoituksena on luoda pysyvä koulutusjärjestelmä.

Suominen arvioi, että koulutuksesta kiinnostuneita varttuneita reservin aliupseereita on paljon. Monelta on syystä tai toisesta jäänyt varusmiehenä reserviupseerikoulu käymättä ja aukko halutaan paikata esimerkiksi myöhemmin hankitun siviilikoulutuksen tasolle. -Lisäkoulutukseen tullaan valitsemaan henkilöitä, joiden tehtävää puolustusvoimissa nykyinen siviilitausta tukee, Suominen painottaa. -Voisi ajatella, että sellaisia aloja olisivat muun muassa tiedotus, terveys ja jotkin teknillisen puolen sektorit.

Koulutettavat osallistuisivat lyhyisiin kertausharjoituksiin. Osa kurssista olisi etäopetusta ja opiskeluun kuulusi internetin hyväksikäyttö. Opetukseen liittyisi myös Maanpuolustus ry:n kursseja.

Reserviupseerikoulun johtajan eversti Asko Kohvakan mukaan Pääesikunnan ohjeita koulutuksen aloittamiseksi odotetaan kevään kuluessa.

Reserviupseerikurssien yhteydessä voidaan tarjota opetusjaksoja ja RUK:lla on myös jo olemassa valmius etäopetukseen.

Koulutuksen on arvioitu kestävän vuoden verran. Sen lopuksi kurssin käynyt reservin aliupseeri antaisi näyttökokeen. Siinä hyväksytyt ylennettäisiin reservin vänrikeiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.