Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Reseptikilpailun voittaja: Savulammastäytteiset karjalanpiirakat

Julkaistu 02.04.2009 15:14(Päivitetty 02.04.2009 15:24)

Tätä suolaista pääsiäisleivonnaista meillä on tarjottu jo monena vuonna. Helpotuksen tekoon toi Myllyn Paras Ruistaikina, jota nykyään käytän. Tämä perinteinen, suomalainen herkku kuulu ehdottomasti meidän pääsiäispöytään ja etenkin pääsiäiskahville saapuvat vieraat saavat näitä nauttia!

Piirasvuoka (halkaisija noin 30 cm)

  • Kuori:
  • 2 dl kylmää vettä
  • 2 tl suolaa
  • 5½ dl Myllyn Paraa Ruisjauhoja tai Ruissihtiruisjauhoja
  • TAI
  • 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikina 500 g
  • Täyte:
  • 5 dl vettä
  • 3 dl riisiä
  • 1 l maitoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 300 g savulammasta

Keitä riisipuuro, jäähdytä ja silppua savulammas sekaan. Tee ruistaikinasta pötkö, paloittele palloiksi ja kauli palloista soikeita piirakoita ja täytä ne. Rypytykset ihan oman maun mukaan!

Paista piiraat 250-asteisessa uunissa noin 15 min. Voitele voisulalla ja koristele keitetyllä kanamunalla sekä majoneesilla!

Arjan vinkki: Voit tehdä täyte puuron myös Myllyn Paras esikysytetyistä Ohrasuurimoista.

Resepti: Annu Puolanne, Anjalankoski, AnjalankoskiPääsiäisen ihanin leivonnainen -kilpailun voittaja


Lisää aiheesta:

Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää