Reseptikilpailun voittaja: Savulammastäytteiset karjalanpiirakat

Tätä suolaista pääsiäisleivonnaista meillä on tarjottu jo monena vuonna. Helpotuksen tekoon toi Myllyn Paras Ruistaikina, jota nykyään käytän. Tämä perinteinen, suomalainen herkku kuulu ehdottomasti meidän pääsiäispöytään ja etenkin pääsiäiskahville saapuvat vieraat saavat näitä nauttia!

Piirasvuoka (halkaisija noin 30 cm)

  • Kuori:
  • 2 dl kylmää vettä
  • 2 tl suolaa
  • 5½ dl Myllyn Paraa Ruisjauhoja tai Ruissihtiruisjauhoja
  • TAI
  • 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikina 500 g
  • Täyte:
  • 5 dl vettä
  • 3 dl riisiä
  • 1 l maitoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 300 g savulammasta

Keitä riisipuuro, jäähdytä ja silppua savulammas sekaan. Tee ruistaikinasta pötkö, paloittele palloiksi ja kauli palloista soikeita piirakoita ja täytä ne. Rypytykset ihan oman maun mukaan!

Paista piiraat 250-asteisessa uunissa noin 15 min. Voitele voisulalla ja koristele keitetyllä kanamunalla sekä majoneesilla!

Arjan vinkki: Voit tehdä täyte puuron myös Myllyn Paras esikysytetyistä Ohrasuurimoista.

Resepti: Annu Puolanne, Anjalankoski, Anjalankoski
Pääsiäisen ihanin leivonnainen -kilpailun voittaja

Lue myös:

    Uusimmat