Mainos

Reseptihoitajien palkkauksesta syntyi kiista

Lääkkeenmääräämiskoulutuksen suoritti keväällä kaikkiaan 52 sairaanhoitajaa, mutta osa heistä ei vielä pääse kirjoittamaan reseptejä palkkaerimielisyyksien vuoksi.

Tehyn mukaan rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden saaneille sairaanhoitajille pitäisi maksaa kuukaudessa 300-500 euroa lisää.

Runsaan vuoden kestäneen lääkkeemääräämiskoulutuksen suorittanut sairaahoitaja Seija Naukkarinen on kirjoittanut reseptejä Pieksämäellä tämän viikon.

– Ensimmäinen oli hepatiittirokote, ja sitten olen tehnyt muutaman reseptin silmätulehdukseen ja virtsatieinfektion hoitoon, Naukkarinen kertoo.

Kaikki lääkkeenmääräämiskoulutuksen suorittaneet 52 sairaanhoitajaa eivät kuitenkaan vielä pääse kirjoittamaan reseptejä, koska palkoista on kiistaa.

– Tässä on pyritty lääkäripulaa helpottamaan sillä, että siirretään tehtäviä lääkäreiltä hoitohenkilöstölle ja tietysti työnantaja säästää merkittävästi, jos lääkäreitä ei tarvitse palkata niin paljon kuin aikaisemmin. Kyllähän sen täytyisi näkyä sairaanhoitajien palkkauksessa, toteaa Tehyn edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu (Seitsemän uutiset 12.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.