Mainos

Republikaanit: USA:n hallitus ei uskonut konsulaattinsa hätää Libyassa

Libyassa olleet amerikkalaiset olivat pyytäneet toistuvasti lisää turva-apua konsulaattiinsa Libyan Bengasiin ennen viime kuussa tapahtunutta tuhoisaa iskua. Yhdysvallat kuitenkin kieltäytyi lähettämästä lisää joukkoja.

Asiasta kertovat korkea-arvoiset republikaaniedustajat, jotka kirjelmöivät asiasta ulkoministeri Hillary Clintonille. Syyskuisessa iskussa kuoli muun muassa neljä amerikkalaista mukaan lukien Yhdysvaltain Libyan-suurlähettiläs.

Kirjeessään kongressiedustajat nostavat esiin useita alueella tehtyjä hyökkäyksiä, jotka oli osoitettu amerikkalaisia ja muita länsimaalaisia kohtaan. Edustajien mukaan nämä hyökkäykset johtivat lopulta kohtalokkaaseen iskuun. Myös turvajärjestelyt ovat olleet riittämättömät Libyan diplomaattialueella.

Republikaanien mukaan Yhdysvaltain hallinto on tarjonnut epämääräisiä tarinoita Libyassa tapahtuneista hyökkäyksistä amerikkalaisia vastaan.

Yhdysvallat uskoo nyt, että isku oli harkittu ja suunniteltu terrori-isku. Aluksi amerikkalaiset arvelivat, että isku oli spontaani protesti islamia rienaavaa elokuvaa vastaan.

Libyan tapahtumien odotetaan nousevan suurimmaksi kysymykseksi Yhdysvaltain presidentinvaalien kampanjoinnissa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.