Mainos

Rentoutusta kesäjuhlista

Hyvinhoidetusta pihasta kannattaa antaa myös tuttavapiirin nauttia. Paras tapa on järjestää kesäiset ulkoilmakemut, joiden teemana voivat olla biitsibileet tai rentouttava zen-iltapäivä.

Jos lähellä ei ole vesistöä tai kaveripiiri haluaa fiilistellä loistavimpia matkamuistoja, onnistuu rantatunnelmaan pääseminen myös helteisellä pihalla.

Paahteisen pation houkutus

Hanki tarkoitusta varten suuria olkimattoja, joilla vieraat voivat paistatella päivää nurmikollasi. Matot pysyvät paikoillaan, kun asettelet niiden päälle kotikutoisia palmuja, eli palmunlehtiä, jotka nousevat hiekalla täytetyistä metalliastioista.

Ulkopöydän sopeutat teemaan kattamalla sille olkisia pöytätabletteja. Sirottele koristeiksi etelänlomilta kerättyjä tai kotimaasta ostettuja simpukankuoria. Keskellä ruokailutilaa huomion ansaitsee suuri lasivaasi, joka on täytetty puoleen väliin hiekka- ja näkinkenkäkerroksilla. Myöhemmin illalla voit sytyttää vaasissa pitkän kynttilän valoa hehkumaan.

Simpukkaisia kynttilöitä

Jos tilasta ei ole pulaa, juhlissa pelataan vaikka lentopalloa. Rauhallisempaa puuhaa edustaa geelikynttilöiden valmistaminen. Sitä varten tarvitset simpukankuoria, geelivahaa, muovimukeja, puutikkuja ja kynttilälankaa.

Solmikaa lanka puutikun keskiosaan ja asettakaa tikku poikittain geelillä täytettävän mukin suuaukolle. Lisätkää mukiin simpukankuoria ja jähmettyvää geeliä, ja antakaa lopulta hauskojen kynttilöiden kuivua valmiiksi.

Kotiinviemisiksi vieraat saavat itse askartelemasi matkalaukkutagit heidän unelmamatkakohteisiinsa.

Hierontabileet

Juhlien ei aina tarvitse merkitä reipasta menoa ja väsymystä seuraavana aamuna. Rentoutumiselle voi järjestää ihan omat kestinsä. Zen-aiheinen illanvietto on tarkoitettu rauhoittavaksi, yhteiseksi hetkeksi kiireisen arjen keskellä.

Juhlapöytä värittyy pienillä yrttipurkeilla, jotka toimivat samalla nimikyltteinä istujille. Kyltin toisella puolella voi olla yllätyksenä kyseistä yrttiä hyödyntävä resepti. Taustamusiikiksi zen-bileisiin valitaan soljuvaa jazzia tai klassisia tai etnisiä melodioita. Pöydästä voi napsia paikallisia luomuherkkuja ja siemaista terveellistä smoothie'a.

Rauhallisen seurustelun lisäksi paras osa juhlia on tilattu hieroja, joka hoitaa jokaista vierasta yksitellen hänelle varatussa rauhallisessa sopessa. Rentoutumiseen tähtäävässä illanvietossa ei voi olla liikaa ohjelmaa, mutta sopivaa tekemistä ovat tarvittaessa esimerkiksi saunominen tai rentouttavien kauneushoitojen testaaminen yhdessä.

MTV3/www.hgtv.ca

Kuvat: Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.