Mainos

Renkaiden vaihtoruletti pyörähti käyntiin

Kuivat tienpinnat ja aurinkoinen sää ovat saaneet talvirenkaiden vaihtajat liikkeelle. Etelä-Suomen rengasliikkeissä on pääsiäisen pyhien jälkeen pitänyt tänään kiirettä.

- Tänään on ensimmäinen päivä kun renkaiden vaihtoja on kysytty aamusta alkaen. Päivän mittaan ajanvarauksia on tullut siten, että seuraavat vapaat ajat menevät yli kahden viikon päähän, myyntiedustaja Jarno HaakanaVianor Konalasta kertoo.

MTV3:n soittokierroksen perusteella renkaiden vaihtohinnoissa ei ole suurta eroa eri puolilla Suomea. Keskimäärin renkaat saa vaihdatettua 30 eurolla.

Renkaiden säilytyshinnoissa eroja

Renkaiden säilytys rengasliikkeissä ja erilaisissa rengashotelleissa on yleistynyt. Eteenkään kaupunkiasuntojen pieniä varastotiloja ei haluta uhrata renkaiden säilytykseen.

- Paloturvallisuuslakikin jo vaatii ettei kellareissa saa säilyttää renkaita. Säilytyspalveluiden kysyntä on ollut selvästi kasvussa, Haakana kertoo.

Renkaiden kausisäilytysmaksut (soittokierroksen perusteella)

Helsinki 90-105 €

Jyväskylä 70-90 €

Oulu 60-85 €

Rovaniemi 55-65 €

Hinnat sisältävät myös renkaiden vaihdon

Säilytyshinnoissa on selviä eroja. Helsingissä renkaiden kausisäilytyksestä joutuu maksamaan noin sata euroa. Keski-Suomessa renkaat saa varastoon jo muutamaa kymppiä halvemmalla ja Pohjois-Suomessa talvipyöriensä varastoinnista kesän ajaksi selviää parhaimmillaan alle kuudenkympin. Näihin hintoihin sisältyy myös rengaiden vaihtaminen ja perushuolto.

- Se on niin helppoa jättää renkaat säilytykseen tänne vaihdon yhteydessä. Eikä hintakaan liian korkea ole, tiistaina autonsa talvirenkaita säilytykseen tuonut Heikki Saarinen perustelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.