Mainos

Renkaat tarkkailussa koko maassa

Suomen teillä sattuu joka vuosi yli 30 renkaiden huonosta kunnosta aiheutuvaa kuolonkolaria. Tänään alkanut tehoratsia keskittyy muun muassa oikeisiin rengaspaineisiin.

Rengasratsia 2007 -turvallisuuskampanja on alkanut. Autonrengasliitto, Liikenneturva ja poliisi tarkistavat autojen renkaita koko maassa perjantaihin asti kestävän kampanjan aikana.

Rengasratsioita on järjestetty vuodesta 1997 alkaen. Tänä vuonna kampanjaan liittyvissä tarkastuksissa kiinnitetään erityistä huomiota oikeisiin rengaspaineisiin. Autonrengasliiton mukaan alhainen paine lyhentää renkaan elinikää ja lisää polttoaineen kulutusta.

Oikeilla rengaspaineilla keskivertoautoilija voi säästää polttoainekuluissa kymmenen euroa kuussa. Rengaspaine vaikuttaa myös turvallisuuteen: vaajapaineisilla renkailla auton hallinta voi vaikeutua, ja ohjauksen puoltaminen voi pahentua.

Kuluneet renkaat hidastavat kyytiä Rengasratsiaan kuuluu myös renkaiden urasyvyyksien mittausta. Laki edellyttää kesärenkailta vähintään 1,6 millimetrin urasyvyyttä. Turvallisuusasiantuntijoiden suosittelema syvyys on kuitenkin huomattavasti suurempi, neljä millimetriä.

Renkaan kuluminen lisää vesiliirron riskiä. Loppuunajetuilla renkailla tulisikin ajaa jopa 30 kilometriä tunnissa hitaammin kuin uusilla renkailla.

- Näin suuri nopeusero liikennevirrassa lisää ohituksia ja aiheuttaa vaaratilanteita, sanoo ylikomisario Heikki Ihalainen sisäministeriön poliisiosastolta.

Ihalaisen mukaan kaikkein vaarallisinta on kuitenkin se, jos kuljettaja ei edes huomaa ajavansa huonoilla renkailla.

-Rengasratsioita tarvitaan havahduttamaan ihmiset seuraamaan renkaittensa kuntoa, Ihalainen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.