Mainos

Rengasratsia pysäyttää autoilijoita

Rengasratsia-kampanja tarkastaa tällä viikolla autoilijoiden kesärenkaita. Tarkastuksessa katsotaan, ovatko renkaat kesän jäljiltä riittävän hyvässä kunnossa syksyn sadekelejä varten.

Aiemmissa rengasratsioissa on ilmennyt, että monet kuluttavat renkaansa kesän aikana huomaamattaan kehnoon kuntoon. Laki edellyttää kesärenkailta vähintään 1,6 mm:n urasyvyyttä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä.

Renkaiden merkitys kolareihin ja ajoturvallisuuteen on huomattava, muistuttaa komisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

- Joka seitsemännessä kuolonkolarissa on jonkinnäköinen rengasriski mukana. Noin 33 kuolemaa vuodessa voitaisiin välttää renkaiden asianmukaisella kunnolla.

Renkaan urasyvyys vaikuttaa ratkaisevasti vesiliirtonopeuksiin märällä tiellä, muistuttavat poliisi, Liikenneturva ja Autorengasliitto kampanjassaan.

- Myös pysähtyminen on paljon hitaampaa, jos auton alla on huonokuntoiset renkaat, Pasterstein sanoo.

Urasyvyyden lisäksi renkaiden paineista tai sekarenkaiden käytöstä saattaa tulla huomauttamista kampanjan aikana.

- Pääsääntöisesti renkaat ovat onneksi hyvässä kunnossa, ja ihmiset tietävät renkaiden vaatimukset.

Rengasratsioita tehdään lähes sadalla paikkakunnalla, ja tarkoituksena on tarkastaa renkaat 13 000-14 000 autosta. Poliisi valvoo renkaiden laillisuutta, ja Autorengasliitto kerää niiden kunnosta tutkimustietoa.

Rengasratsioita on tehty Suomessa jo kolmentoista vuoden ajan. Noin kolmessa autossa sadasta on ratsioiden perusteella ollut sakkorenkaat alla. Parhaat renkaat löytyvät Pastersteinin mukaan laihialaisten autojen alta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.