Mainos

Rengaslukko on tehokas pelote lopettaa laiton pysäköinti

Rengaslukko on tehokas mutta harvaan käytetty keino pysäyttää väärin pysäköity auto. Lisäksi lukkojen uskotaan tehostavan pysäköintivirhemaksujen maksamista.

Kuopio otti ensimmäisenä Suomessa rengaslukot käyttöön vuoden alkupuolella. Kuopion pysäköinninvalvonta on käyttänyt järeämpää asettaan väärin pysäköityyn autoon kuitenkin vain kolme kertaa.

Lappeenranta ja Mikkeli seurasivat esimerkkiä syksyllä, mutta ne eivät ole vielä joutuneet käyttämään lukkoja.

Uhka rengaslukosta on saanut autoilijat huolellisemmiksi, sillä väärästä pysäköinnistä kertyneitä maksurästejä ei enää anneta kertyä yhtä herkästi kuin aiemmin.

– Ihmiset kyselevät, montako maksua heillä on maksamatta, Kuopion pysäköinninvalvonnan asiakaspalvelusihteeri Ulla Halonen kertoo.

Auto voidaan lukita rengaslukolla, jos sille on kirjoitettu vähintään viisi pysäköintivirhemaksua ja niitä on rästissä. Auto voidaan myös lukita, jos se on seissyt samalla paikalla väärin pysäköitynä kaksi vuorokautta.

Lukon poistamisesta veloitetaan Kuopiossa 250 ja Lappeenrannassa 200 euroa. Mikkelissä selviää halvemmalla, sillä lukon irrottamisesta joutuu maksamaan 80 euroa.

Oulu tulossa mukaan

Kaupungit menettävät tuloja, kun pysäköintivirhemaksuja on jätetty maksamatta. Laiminlyöntien seurauksena esimerkiksi Oulun kaupungilta on jäänyt vuodessa saamatta jopa 100000 euroa. Oulu aikookin ottaa rengaslukot käyttöön ensi vuoden alkupuolella.

–Toivotaan, että tietoinen piittaamattomuus pysäköintisäännöistä ainakin vähenee merkittävästi, sanoo liikenneinsinööri Jorma Heikkinen Oulun kaupungilta.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.