Mainos

Rengaskampanja kiertää Suomea

Renkaiden kunnosta huolehtiminen voi pelastaa onnettomuuteen joutumiselta tien päällä. Parhaillaan Suomea kiertää kampanja, jossa renkaita tarkastetaan laser-laitteen avulla. Useat autoilijat eivät tiedä todellisuudessa ajavansa kehnoilla renkailla.

Autoliiton ja Fulda-renkaiden kampanja pyörii ympäri Suomea ensi viikon lopulle saakka. Markettien parkkipaikoilla ja vastaavilla alueilla on autoilijoilla tilaisuus mittauttaa renkaansa. Homma kestää vain hetken ja tuo monelle yllätyksenäkin tiedon renkaiden kunnosta.

Vaikka kesärenkaat alkavatkin olla jo kaikilla alla, ei kumiasioita siis ole syytä unohtaa kokonaan. Renkaiden hyvinvoinnin tarkkailu saattaa pelastaa oman ja muiden tielläliikkujien hengen, joten pieni tarkistus silloin tällöin on paikallaan. Riittävän kulutuspinnan lisäksi eräs perusasia on ilmanpaineiden tarkastus aika ajoin. Jos etu- ja takarenkaat ovat kuluneet eri tahdissa kuten yleensä on asian laita, kannattaa paremmat kumit ajokauden alkaessa laittaa aina taakse. Näin riski auton kääntymiseen poikittain vähenee hätätilanteissa. Myös renkaan ikä heikentää sen ominaisuuksia, vaikka kulutuspintaa olisikin.

Viime aikoina autoissa ovat yleistyneet paikkauspullot, joilla on korvattu vararenkaita tilan- ja rahansäästön nimissä. Pullo ei kuitenkaan ole lopullinen paikkaustapa.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.