Mainos

Rengas Pol Potin ympärillä tiukkenee

Kambodzhan vihatun sissijohtajan Pol Potin entiset liittolaiset valmistelevat ratkaisevaa hyökkäystä häntä vastaan, kertoi toinen Kambodzhan pääministereistä, prinssi Norodom Ranariddh tänään. Ranariddhin mukaan Pol Pot on piiloutunut Pohjois-Kambodzhan viidakkoon 15 muun ihmisen kanssa ja hänen joukoistaan loikanneet sissit tietävät hänen olinpaikkansa.

-Pol Potia vastaan tehdään tänään viimeinen hyökkäys. Sissit toivovat saavansa hänet kiinni elävänä, pääministeri sanoi.
Hänen mukaansa Pol Pot oli tarjoutunut antautumaan, mutta hänen entiset asetoverinsa torjuivat tarjouksen.

-Antautumisella ja kiinni jäämisellä on suuri ero. Hänet täytyy saada elävänä, julisti Ranariddh ja toisti vaatimuksen Pol Potin asettamisesta kansainvälisen tuomioistuimen eteen.

Ranariddhin poliittinen kilpailija ja Kambodzhan toinen pääministeri Hun Sen puolestaan julisti puheet Pol Potin vangitsemisesta poliittiseksi juoneksi.

Pääministerit ovat törmäyskurssilla suhtautumisessaan Pol Potin johtamaan Punaiset khmerit -sissijärjestöön. Ranariddhin leiri haluaisi tehdä sopimuksen järjestön maltillisten siiven kanssa, kun taas Hun Sen pitää kaikkia yhteyksiä punakhmereihin lain vastaisina.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.