Mainos

Renesasin työntekijät lohduttomia – kaikille potkut

Renesas Mobile Corporation irtisanoo kaikki Suomen työntekijänsä, jotka koostuvat entisistä nokialaisista. Yhtiö kertoi asiasta tänään työntekijöilleen, joita on Suomessa kaikkiaan 810.

Renesas Mobile syntyi kesällä 2010, kun japanilainen Renesas Electronics osti Nokian mobiililaitteiden modeemikehityksen.

Suomessa ja Euroopassa toimivan RMC:n emoyhtiö on japanilainen Renesas Electronics. Se ilmoitti jo maaliskuussa keskittyvänsä ydinliiketoimintoihinsa. Tappiollinen Euroopan-yksikkö ajetaan alas vuoden loppuun mennessä.

Irtisanottavista suurin osa, 570, työskentelee Oulussa. Helsingissä on 80, Salossa alle sata ja Tampereella 60 työntekijää. Renesas Mobile syntyi kesällä 2010, kun japanilainen Renesas Electronics osti Nokian mobiililaitteiden modeemikehityksen.

Renesas Mobilelle on yritetty löytää ostajaa kuukausien ajan. Oulun tuotekehitysyksikön luottamusmies Lauri Louhivirta kertoo, että aamupäivän tiedotustilaisuudessa työnantaja yritti vielä valaa uskoa tulevaan. Louhivirran mukaan niin tuote kuin asiakkaatkin kehuttiin maailman parhaiksi.

– Käytännössähän meillä on muutamaa päivää vaille valmis tuotteistus, joka on maailmanlaajuisesti erittäin mielenkiintoinen, hän kertoo.

Irtisanomisuhan alla Louhivirta ei kuitenkaan ole enää kovin toiveikas, vaikka ostajat ovat kuulemma yhä tervetulleita.

Työntekijöiden suunnitelmissa ei ole edes mielenilmausta.

– Mitäpä se enää auttaa, kun Japani on sanonut, että pannaan kiinni. Se on tyly tuomio, Louhivirta sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.