Mainos

Renault sulkee autotehtaan Belgiassa vastustuksesta huolimatta

Ranskalainen Renault-yhtiö on lopullisesti päättänyt sulkea Vilvoordessa Belgiassa olevan autotehtaansa tänä vuonna ylikapasiteetin vuoksi. Tehtaan 3100 työntekijästä on vajaat 400 jo jättänyt työnsä sen jälkeen kun sulkemisesta ilmoitettiin ensi kerran helmikuun lopulla.

Osa nykyisistä työntekijöistä saa työtä yhtiön muista tehtaista, ja lisäksi tehdasalueelle luodaan 400 työpaikkaa tytäryhtiöiden ja liikekumppanien kautta. Renault on maailman kymmenenneksi suurin autonvalmistaja, jonka liikevaihto oli viime vuonna 184 miljardia frangia (162 miljardia markkaa).

Renault'n hallintoneuvosto ilmoitti tänään päättäneensä asiasta tutustuttuaan 10. kesäkuuta palkatun riippumattoman asiantuntijan selvitykseen. Selvittäjän tehtävänä oli tutkia Ranskan ja Belgian lakien suomia mahdollisuuksia kustannussäästöihin. Samalla pohdittiin mahdollisuuksia lyhennettyyn työviikkoon ja palkanalennuksiin. Selvityksessä ei kuitenkaan tullut esille vaihtoehtoja sulkemiselle, Renault kertoi tiedotteessaan.

Brysselin lähellä sijaitsevan Vilvoorden tehtaan sulkeminen mahdollistaa yhtiön mukaan 850 miljoonan frangin (750 miljoonan markan) säästöt vuodessa. Renault suunnittelee suuria työvoimasupistuksia, vaikkakaan ei kokonaisten tuotantolaitosten sulkemista, myös Ranskassa.

Ranskan ammattiliitot ilmaisivat tänään pettymyksensä Vilvoorden tehtaan sulkemisen vuoksi. Kommunistisen CGT-keskusammattiliiton edustaja sanoi, etteivät Renault'n pääjohtaja Louis Schweitzer tai Ranskan pääministeri Lionel Jospin välty vastuultaan yhtiön työntekijöiden sekä Ranskan ja Euroopan yleisen mielipiteen edessä. Jospin oli luvannut apuaan Vilvoorden työpaikkojen säilyttämiseksi.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.