Mainos

Renault-pomo syistä isoon takamatkaan: "Se on hyvin yksinkertaista"

3:10

Renaultin F1-tallin tekninen johtaja Bob Bell tekee C Morelle selväksi miksi Renaultin autolla ei pystytä taistelemaan tasapäisesti kärkitalleja vastaan.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Renault on tällä hetkellä valmistajien pisteissä neljäntenä. Ero kolmeen kärkitalliin, Ferrariin, Mercedekseen ja Red Bulliin, on kuitenkin iso.

Bell tekee selväksi, mistä suuri etumatka johtuu.

– Se on hyvin yksinkertaista. Meiltä puuttuu downforcea. Siitä tässä formulassa on kyse, jos moottoria ei lasketa. Meillä on samat renkaat. Kuljettajat ovat kymmenyksen sisällä toisistaan. Erona on autojen aerodynaaminen suoritustaso, Bell arvioi.

Renaultin moottoritehot jäävät Ferrarin ja Mercedeksen noin 40 hevosvoimaa. Renaultin moottoreilla kisaava Red Bull on monessa kisassa antanut Ferrarille ja Mercedekselle kuitenkin tasapäistä vastusta.

– Red Bullilla on tällä hetkellä kykenevämpi organisaatio meihin verrattuna. Olemme yhä vain kasvamassa ja kehittymässä. Mutta otamme kiinni. Se on tavoitteenamme, arvioi Bell Red Bullin ja Renaultin tallien eroja.

Renault etenee kärsivällisesti. Huipulle ei nousta yhdessä yössä.

– Tänä vuonna tavoitteenamme on sijoittua valmistajien pisteissä neljänneksi. Se ei tule olemaan helppoa. Viimeisissä kisoissa tulee olemaan taistelua, jota odotamme innolla.

– Ensi vuonna lähdemme tekemään samaa juttua, mutta pyrimme tekemään sen tyylikkäämmin. Päästä kauas muiden edelle ja kuromaan eroa kärkitalleihin. Emme ole huolissamme taistelusta takana olevien kanssa, vaan edellä olevia vastaan, koska ensi vuonna haasteena on kuroa kärjen eroa umpeen, Bell jatkaa.

Tavoitteesta ei ole epäselvyyttä. Renault tähtää mestaruuteen.

– Siksi olemme täällä. Renaultia ei kiinnosta sijoittuminen toiseksi, Bell toteaa.

Renaultin kuljettajina ajavat tällä kaudella Nico Hülkenberg ja Carlos Sainz. Bell ilmoittaa, että kuljettajien taso riittää kyllä menestykseen.

– He ovat pärjänneet hienosti. He tulevat todella hyvin toimeen ja muodostavat hienon kuljettajaparin. He eivät ole heikko lenkki ketjussa. Emme ole pystyneet antamaan heille riittävän hyvää autoa.

1:31

3:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.