Mainos

Renault Kangoon turvatyynyissä vikaa

Ranskalainen Renault joutuu korjauttamaan yli 260 000 Kangoo-mallin autoaan turvatyynyä ja turvavöitä säätelevässä mekanismissa havaitun vian vuoksi. Suomessakin kutsutaan useita satoja autoja huoltoon viallisten osien vaihtamiseksi.

Renault Kangoo

Joulukuun 1998 ja toukokuun 2000 välisenä aikana valmistettujen Renult Kangoo-autojen korjauttaminen tulee maksamaan yhteensä reilut 45 miljoonaa markkaa. Suurin osa laskusta lankeaa viallisen turvatyynymekanismin valmistaneen ruotsalaisen Autoliv-yhtiön maksettavaksi.

Toistaiseksi vikoja on ilmennyt maailmalla noin 60 autoyksilössä, mutta Renaultin mukaan viat eivät ole aiheuttanut vahinkoja autojen omistajille. Suomen Renault-edustajan mukaan meillä ei tiettävästi ole tapahtunut yhtään turvatyynyn laukeamista omia aikojaan.

Renaultia maahantuovan Volvo Auto Oy:n tiedotusjohtaja Timo Eränen sanoo, että Suomessakin kutsutaan korjattavaksi noin 450 autoa. Kaikkiaan Kangoo-mallia on myyty Suomessa noin tuhat kappaletta. Eräsen mukaan Renaultilta lähtee lähiviikkoina kutsukirje huoltoon kaikille mahdollisesti viallisen Kangoon omistajille. Turvatyynyn ja turvavöiden kiristysmekanismin ohjausyksikön vaihto on viallisen Kangoon omistajille maksuton.

Aiemmin tänä syksynä Renault joutui kutsumaan 25 000 Kangoo-mallin autoa huoltoon viallisten Michelinin renkaiden takia. Eräsen mukaan Suomessa ei ole ollut Kangoo-mallin rengasongelmia.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.