Mainos

Remulle sakkoja pirirattijuopumuksesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi rockmuusikko Henry "Remu" Aaltosen 1440 euron sakkoihin rattijuopumuksesta. Oikeus katsoi, että Remu oli lokakuussa kuljettanut Cadillac-autoaan amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Aaltonen oli kiistänyt amfetamiinin käytön.

Remu Aaltonen ei itse ollut keskiviikkona oikeudessa. Aaltosta avustaneen Petteri Snellin mukaan Remu on Intiassa toipumassa äskettäisistä 60-vuotisjuhlistaan.

Oikeuskäsittely kesti vajaan tunnin.

Aaltosta syytettiin amfetamiinin aiheuttamasta rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Sen jälkeen kun Remu oli 6. lokakuuta pysäytetty liikenteestä Helsingin Kruunuhaassa hänen kotiinsa Porvooseen oli tehty kotietsintä. Sieltä löytyi 25 diapam-tablettia ja luvaton kaasuase.

Puolustuksen mukaan Remu ei ollut käyttänyt amfetamiinia, vaan positiivisen testituloksen syynä olivat hänen käyttämänsä lääkkeet. Vanhat Diapam-tabletit olivat unohtuneet lääkekaappiin, eikä Remu tiennyt kaasusumuttimen vaativan lupaa.

Käräjäoikeus ei uskonut Remua

Käräjäoikeuden mukaan Kansanterveyslaitoksen tekemä verikoe on riittävä näyttö siitä, että Aaltosen veressä oli amfetamiinia.Diapamin ja kaasusumuttimen löytyminen oli Aaltosen osalta myönnetty.

Oikeus tuomitsi Aaltosen rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ampuma-aserikkomuksesta.

Remu määrättiin maksamaan 45 päiväsakkoa a 32 euroa. Hänen tuloillaan sakko on yhteensä 1440 euroa.

Oikeus purki poliisin lokakuussa Aaltoselle langettaman ajokiellon. Kaasusumutin ja diapamit määrättiin valtiolle menetetyiksi.

Remun avustaja Snell ei osannut tuoreeltaan sanoa valitetaanko päätöksestä hovioikeuteen. Sakkoa Snell piti pienenä.

Amfetamiini eli piri on yksi eniten käytetyistä huumeista Suomessa. Se on luokiteltu erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.