Mainos

Remu ja Hurriganes musikaaliksi Tampereella

Remusta ja Hurriganes-yhtyeestä on tullut salonkikelpoisia ja nyt teatterikelpoisia. Suomen ehkä suurimman rock-hahmon, huumeisiin ja rikoksiinkin sekaantuneen Henry Olavi "Remu"Aaltosen urasta tehty musikaali tulee ensi-iltaan keskiviikkona musiikkiteatteri-Palatsiin Tampereella.

Remun elämässä riittää draaman aineksia tulipaloineen, muine onnettomuuksineen ja poliitikon urineen.

– Me keskitytään lähinnä tämän musiikkiin, sanoo Remua näyttelevä Miro Honkanen.

– Me esitetään tässä on yli 30 kipaletta, kyl täällä on vankilat ja lapsuudet ja muut mutta tärkeintä on se rockpersoona.

Ennakkomyynti on teatterin mukaan hyvä. Tampereen työväen teatterissa kymmenen vuotta pyörinyt Vuonna -85 keräsi neljännesmiljoona katsojaa, viime kesänä se oli Tampereen kesäteatterissa ja musiikkiteatteri Palatsi täyttää nyt markkinaraon.

Maailmalla rock soi musikaaleissa

Suomi seuraa kansainvälistä trendiä ottamalla rock-musiikin ja rock-sukupolven elämän teatterimusikaalien aiheeksi. Hurriganes on useimpien mielestä Suomen ehdoton rock-persoona.

– Ilman Hurriganesia ei olisi Suomi-rockia, sanoo myös Miro Honkanen.

Musiikkiteatteri-Palatsin repertuaariin Hurriganes sopii kuin valettu. Teatteri toimii ravintolana myös esityksen aikana. Useimmat syövät salissa kolmen ruokalajien illallisen juuri ennen esitystä ja sen aikanakin on ruoka ja juomatarjoilua. Puheteatteri saattaisi hälinästä kärsiä mutta rock soi yli kaiken.

– Ravintola rahoittaa meillä taiteen tekemisen, sanoo teatteria ja ravintolabisnestä pyörittävä Petri Lairikko.

– Emme saa yhteiskunnalta senttiäkään tukea, vaan 60 prosenttia koko talon kustannuksista katetaan ravintolalla vaikka teatteri vie menoista 60 prosenttia.

Lairikko vaatii valtionosuusjärjestelmälle uusintaa.

– Tuki laitosteattereille on tullut automaatiksi, sanoo Lairikko, joka itse oli vielä viisi vuotta sitten Seinäjoen kaupunginteatterin johtaja.

Hän on saanut sekä näyttelijän että ohjaajan koulutuksen. Kokkikouluunkin hän pääsi, mutta ei mennyt koska Tampereen yliopiston näyttelijänkoulutus avautui samaan aikaan.

– Tosin täällä minä en tee ruokaa vaan taidetta.

Katso Merja Sundströmin juttu Tampereelta (Seitsemän uutiset 15.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.