Mainos

Remu Aaltosen asunnon palo alkoi kakluunin edustalta

Historiallisen rakennuksen kunnostaminen aloitettiin Porvoossa sammutustöiden jälkeen.

Porvoossa tulipalossa vaurioituneen historiallisen rakennuksen palon syttymispaikaksi on varmistumassa yläkerran kakluunin edusta. Palon syttymissyytä tiistaina tutkinut rikoskomisaari Jalo Jokinen vahvistaa, että tuli on lähtenyt leviämään kakluunin kohdalta.

- Se vain on edelleen epäselvää, miten luukut ovat päässeet aukeamaan. Hormistossa ja itse uunissa ei ole mitään vikoja rakenteissa, Jokinen tähdentää.

Asunnossa asunut muusikko Remu Aaltonen kertoi jo eilen, että hänen tullessa huoneeseen oli kakluunin edusta tulessa. Hän sanoi laittaneensa roskia uuniin palamaan, kuten hän on monta kertaa aiemminkin tehnyt. Palattuaan huoneeseen hän ei enää kyennyt estämään palon leviämistä.

Jokisen mukaan Remun asuttamassa yläkerran huoneistossa ei aivan kaikki ole tuhoutunut. Osa irtaimisto on säilynyt ainakin osin. Suurimmat huonekalut ja jotkut mutkin esineet ovat ehjiä, mutta niihin on tullut savu- ja vesivahinkoja, Jokinen kertoo.

Vahingot korjataan

Vintissä olleet tavarat sen sijaan ovat kaikki palaneet käyttökelvottomiksi. Kiinteistön alakerran liiketilat kärsivät savu- ja vesivahingoista.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus tuhoutui Porvoon vanhassa kaupungissa eilen illansuussa syttyneessä tulipalossa. Palokunta sai palon hallintaan yöllä yhden aikoihin. Aamupäivällä palomiehet lopettivat tulipalon jälkivartioinnin.

Talo on rakennettu Porvoon palon jälkeen 1780-luvuilla. Siinä ovat yöpyneet muun muassa kuningas Kustaa I ja tsaari Aleksanteri I. Rakennuksen alakerrassa on liikehuoneistoja. Kivinen kolmikerroksinen talo on Porvoon kolmanneksi vanhin rakennus.

Porvoolaisten Linnaksi kutsuma rakennus kunnostetaan palon jälkeen entiselleen, rakennusta isännöivän OP-Kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Kari Hiltunen kertoo.

Kunnostaminen aloitettiin jo sammutustöiden jälkien korjaamisella ja rakenteiden suojaamisella. Hiltusen mukaan talossa oli täysvakuutus.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja