Mainos

Remontoitu La Scala ensi-illassa

Milanolaisen oopperan pyhätön remontointiin on käytetty kymmeniä miljoonia euroja.

La Scala -oopperaa remontoitiin kolme vuotta

Oopperamaailma odottaa tänä iltana jännittyneenä hetkeä, kun kolmen vuoden ajan restauroitu Milanon La Scala- teatteri vihitään juhlallisesti uudelleen käyttöön.

La Scala tuhoutui pahoin tulipalossa vuonna 2002. Lähes kolme vuoden remontin ja 60 miljoonan euron jälkeen maailman tunnetuin oopperatalo on valmis vihittäväksi uudelleen.

Näyttämötekniikka on uusittu ja lavasteille on tilaa 18 metriä maan alla ja 38 metriä estradista ylöspäin, niinpä kolmea eri oopperaa voidaan esittää vaikkapa samana päivänä lavasteita purkamatta. Katsomo on säilytetty lähes entisellään, permannolle ja kuuluisiin aitioihin mahtuu 2000 oopperafania.

Alunperin vuonna 1778 avattu La Scala on italialaisille kulttuurinen ikoni, jonka remontointi on aiheuttanut myös kritiikkiä, joidenkin muusikoiden mielestä salin akustiikka on pilattu remontissa. La Scalan edustajat taas vakuuttavat, että akustiikka on parantunut.

Tämäniltaisisten vihkiäisten avajisteoksena kuullaan Antonio Salierin Europa riconosciuta. Esityksessä suomalainen sopraano Anna-Kristiina Kaappola tekee dybyyttinsä pääroolin kakkosmiehityksessä.

Liput vihkiäisiin myytiin loppuun jo aikapäiviä sitten, mutta toiveikkaita riittää. Illalla La Scalaan odotetaan saapuvan oopperamaailman tähtiä ja maailman mahtimiehiä George BushistaVladimir Putiniin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.