Mainos

Remes singahti taas ykköseksi

Ilkka Remes. Kuva: Lehtikuva

Menestyskirjailijoidemme uutuusromaanit ovat saaneet lukijoilta hyvän vastaanoton. Reilu viikko sitten julkistettu Ilkka Remeksen trilleri Pyörre on noussut samantien myydyimmäksi kotimaiseksi kaunokirjaksi. Toisella sijalla on Mannerheimia vastaan suunnatusta salamurhahankkeesta kertova Jari Tervon Troikka. Kolmanneksi eniten ostajia on kiinnostanut aviomiehen seksihaluttomuutta käsittelevä Anna-Leena Härkösen komediallinen romaani Ei kiitos.

Remeksen edellistä myytiin 133 100 nidettä

Ilkka Remeksen edellinen kirja Pahan perimä oli viime vuoden myydyin teos Suomessa ja se oli Mitä Suomi lukee -listan ykkösenä julkaisemisestaan asti koko loppuvuoden. Sen kokonaismyynti oli 133 100 nidettä. Vaikka salanimen Ilkka Remes taakse kätkeytyvä kirjailija ei ole enää viime vuosina esiintynyt kuin netissä, hänen teostensa myynti on ollut jatkuvassa nousussa. Miljoonan myydyn romaanin rajan hän ylitti jo kesäkuussa 2006. Remeksen tämänvuotinen nuortenromaani Draculan ratsu on sekin jo neljänneksi myydyin sarjassaan.

Bestsellerit hallitsevat käännöskirjoissa

Käännettyjen teosten suosikki on jälleen Paulo Coelho tällä kertaa Brida-romaanillaan. Toisella sijalle on kiilannut Ruotsin dekkarikirjallisuuden nouseva tähti Jens Lapidus. Puolustusasianajana Tukholman alamaailmasta asiantuntemusta hankkineen Lapiduksen Rahalla saa -romaanista on tekeillä jo elokuvakin ja kotimaassa dekkari sai puoli miljoonaa ostajaa.

Stieg Larsson huipentaa Pilvilinna joka romahti -romaanissaan Millenium-trilogiansa ja on sijalla kolme Mitä Suomi lukee -listalla. Kirjailijan kuoleman jälkeen julkaistu sarja onkin ollut menestys kaikkialla.

Tutut nimet lastenkirjoissa

Lasten ja nuortenkirjojen listalla korkeimmalla ovat tutut nimet: Mauri Kunnas ja Nopoloiden sisarukset Sinikka ja Tiina. Kunnas kirjoittaa nyt Herra Hakkaraisen seikkailuista seitsemässä eri maassa ja Nopolat ovat julkaisseet kymmenennen osan suositusta rumpalipojasta Risto Räppääjä.

Tietokirjallisuuden myydyin on Liisa Keltikangas-JärvisenTemperamentti, stressi ja elämänhallinta. Toisena on Max Jakobsonin odotettu tietokirja Kohtalonvuodet, joka käy läpi Suomen itsenäistymisen alkuvaiheita Jakobsonin juutalaisen suvun kautta. Runoilija Heli Laaksonen puolestaan näyttää kiinnostavan ostajia, vaikka ei murteella kirjoittaisikaan. Kolmanneksi myydyin tietokirja syyskuussa oli Ilo joka elättelöö, joka on kertaus Lauri Tähkän ja Elonkerjuu-yhtyeen vaiheista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.