Mainos

Remahl ja Kallio uuden palvelualojen liiton johtoon

Neljän SAK:laisen palvelualan ammattiliiton muodostamalle uudelle suurliitolle on valittu puheenjohtajaehdokkaat.

Liittojen hallitukset esittävät yksimielisesti, että kahden vuoden siirtymäajalla uuden liiton puheenjohtajana toimisi Liikealan ammattiliiton puheenjohtaja Maj-Len Remahl (sd.). Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi esitetään Hotelli- ja ravintolahenkilökunnan liiton puheenjohtaja Jorma Kalliota (sd.).

Toiseksi varapuheenjohtajaksi esitetään Kaarlo Julkusta (vas.), joka nykyisin toimii Liikealan ammattiliiton Savo-Karjalan alueen esimiehenä. Uusi Palvelualojen ammattiliitto perustetaan ensi marraskuussa, jolloin uudet puheenjohtajat on tarkoitus valita. Liitto aloittaa toimintansa vuoden 2001 alusta. Ensimmäiset edustajiston vaalit järjestetään syksyllä 2002.

Uudessa liitossa ovat mukana Liikealan ammattiliitto, Hotelli- ja ravintolahenkilökunnan liitto HRHL, Teknisten ja erikoisammattien liitto Tekeri sekä Kiinteistötyöntekijöiden liitto. Liittojen jäsenet ovat myyjiä, hotellien ja ravintoloiden työntekijöitä, talonmiehiä, siivoojia, vartijoita ja monenlaisten pienalojen työntekijöitä. Jäsenistöstä noin 76 prosenttia on naisia.

Liitosta voi tulla Suomen suurin

Palvelualojen ammattiliitosta tulee 200 000 jäsenellään Suomen toiseksi suurin ammattiliitto. Se voi myös jossain vaiheessa kasvaa suuremmaksi kuin SAK:lainen Kunta-alan unioni KTV. Fuusiolla haetaan sekä painostusvoimaa että hallintojen yhdistymisellä saavutettavaa tehokkuutta.

Syynä on myös palvelualojen ammattien lähentyminen. Esimerkiksi kauppakeskuksissa työskentelee nyt kaikkien neljän liiton jäseniä. Liittojen yhteinen lehti aloitti ilmestymisensä jo vuoden alussa. PAM - palvelun ammattilaiset -niminen lehti on maan toiseksi suurin ammattiyhdistyslehti noin 190 000:n painoksellaan.

Liiton sääntöesitykset ovat kevään aikana liittojen ammattiosastojen käsittelyssä. Uuden liiton puheenjohtajaratkaisua helpottaa se, että sekä Rehmahl että Kallio ovat lähivuosina jäämässä eläkkeelle. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.