Mainos

Relander pois F-Securen hallituksesta

Keskusrikospoliisin kuulusteltavana oleva Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander jää toistaiseksi pois tietoturvayhtiö F-Securen hallituksesta. F-Secure ilmoitti asiasta iltapäivällä pörssitiedotteella.

Relander on pidätettiin eilen epäiltynä viestintäsalaisuuden törkeästä loukkaamisesta. F-Securen toimitusjohtajan Risto Siilasmaan mukaan Relander ilmoitti vetäytymisestään tänään iltapäivällä asianajajansa välityksellä.

Siilasmaan pitää epärelevanttina kysymystä siitä, jättäytyikö Relander oma-aloitteisesti pois hallitustyöstä vai tuliko aloite F-Securen puolelta. -Oleellista on se, että F-Securen kannalta pöytä on puhdas. Relander ei osallistu hallituksen työskentelyyn toistaiseksi. Sitten kun hänen tilanteensa selkenee, voidaan katsoa asiaa uudestaan, Siilasmaa toteaa.

"Epäilyt kiusallisia"

Siilasmaa myöntää, että tietoturvayhtiön kannalta on kiusallista, että sen hallituksen jäsen on epäiltynä tietoturvarikoksesta. -Rehellinen toiminta yrityksen kaikilla tasoilla on meille kaiken a ja o. Tämä koskee myös yhtiön hallitusta. Kaikki epäilyksetkin muusta ovat vahingollisia, Siilasmaa sanoo.

Siilasmaa korostaa, ettei Relanderin toiminnassa F-Securen hallituksessa ole ollut mitään huomautettavaa. -Kaikki se, mitä Kaj-Erik Relander on meidän hallituksessamme sanonut ja tehnyt, on ollut yhtiön kannalta erittäin positiivista. Mitään epärehellisyyteen tai vilpillisyyteen viittaavaa ei ole koskaan esiintynyt, Siilasmaa arvioi.

Siilasmaa painottaa, että Relanderin hallitusjäsenyydestä huolimatta F-Securella ei ole mitään tekemistä epäiltyjen teletunnisterikosten kanssa. Hän toivookin, että F-Secure saa vastaisuudessa rauhassa keskittyä omaan liiketoimintaansa.

Nyt poisjättäytyneen Relanderin lisäksi F-Securen hallituksessa istuvat Nokian talous- ja rahoitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo, Soneran tytäryhtiön SmartTrustin toimitusjohtaja Antti Vasara sekä Hewlett-Packardin Euroopan johtoryhmän jäsen Matti Virtanen. Hallituksen varajäsenenä on F-Securen teknillinen johtaja Ari Hyppönen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.