Mainos

Rekkaturmat kovassa kasvussa

Rekkaliikenteen onnettomuudet ovat rajussa kasvussa. Esimerkiksi Pohjola-yhtiöihin on alkuvuonna ilmoitettu raskaan liikenteen vahinkoja yli viidennes edellisvuotta enemmän. Syitä ovat liikenteen kasvu, kokemattomat kuljettajat ja selittämättömät onnettomuudet.

Rekat makaavat entistä useammin pientareilla ja sadat lisävahingot näkyvät vakuutusyhtiöissä. Sammossa raskaan liikenteen vahingot kasvoivat alkuvuonna kymmenen prosenttia, Pohjolassa yli kaksikymmentä prosenttia. Pohjolan tarkastuspäällikkö Juhani Niemisen mukaan näyttää siltä, että raskaan liikenteen vahingot ovat selkeässä nousussa. Nimenomaan tuntemattomasta syystä raskaan liikenteen kaistalle tulevia autoja tuntuu olevan Niemisen mukaan runsaasti.

Yhteenajoja ei usein voida todistaa itsemurhiksi. Synkin alue on Kymenlaakso - yksin Kouvolan poliisille on lähikuukausina tullut kolme epäselvää ajautumiskolaria. Kuorma-autojen kuolonkolarien kokonaismäärä on kuitenkin laskussa. Viime vuoden alkupuoliskolla uhreja oli 39, nyt 35. Vahingot ovat yleensä kalustovahinkoja, joissa syyllisenä lähes aina toinen ajoneuvo.

Suuri syy vahinkojen määrän kasvuun on liikenteen määrän kasvu. Nousukausi on tuonut kuljetusalalle myös kokematonta väkeä, toisaalta henkilöautot käyttäytyvät rekoille usein röyhkeästi. Myös rekkojen nopeudenrajoitin on kuljettajien mukaan riski, kertoo Rahtarit-järjestön valmisteilla oleva kysely. Rajoitin häiritsee kuskeja erityisesti liukkaalla kelillä ja ohituksissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.