Mainos

Rekkasulku jatkuu Tanskassa

Tanskalaiset rekkakuskit hylkäsivät tänään riittämättömänä hallituksen tarjouksen matkapäivärahojen korotuksesta. Kuljettajat jatkoivat kolmatta päivää saartoa, joka on pysäyttänyt kaiken rekkaliikenteen Tanskan raja-asemilla ja satamissa.

Tanskan hallituksen tarjous olisi merkinnyt rekkakuskien ulkomaanpäivärahan nousemista 100 kruunulla eli 250 kruunuun (n. 200 mk). Rekkakuskit vaativat summan nostamista 500 kruunuun, minkä muiden alojen tanskalaiset työntekijät saavat ulkomailla.

Tanskan poliisi kehotti tänään Kööpenhaminaan saapuvia ihmisiä jättämään autonsa kotiin ja käyttämään julkisia kulkuneuvoja, koska lakkoilevat rekkakuskit olivat uhanneet sulkea myös pääkaupunkiin johtavat tiet.

Työtaisteluun ryhtyneet rekkakuskit onnistuivat eilen pysäyttämään rekkakuljetukset kaikilla Tanskan raja-asemilla ja satamissa. Muut ajoneuvot sen sijaan päästettiin tiesulkujen ohi. Saarto oli tiistai-iltana niin tehokas, ettei Norjasta ja Ruotsista saapuvilla lautoilla ollut juuri rekkoja. Niiden kuskit jäivät mieluummin kotiin välttääkseen juuttumasta Tanskan ruuhkiin.

Rekkajonot kasvoivat myös Ruotsin puolella Trelleborgissa, kun autojenkuljettajat yrittivät päästä Eurooppaan Tanskan ohi. Autoja kertyi kuitenkin satamaan, koska kaikki paikat Travemündeen, Rostockiin ja Sassnitziin myytiin nopeasti loppuun.
(STT-AFP-RB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.