Mainos

Rekkaprotestia puidaan kriisikokouksessa

Auto- ja kuljestusalan työntekijäliitto AKT ei anna tukeaan kaavaillulle juhannusmielenilmaukselle.

Kuljetusala käy aamulla kriisineuvotteluihin valtiovallan kanssa polttoaineen hinnannnousun seurauksista. Alan yritykset arvioivat, että Suomea uhkaa kuljetusyritysten konkurssiaalto, jos kuljetusten hintoja ei saada nostettua.

Osa kuljettajista on ilmaissut olevansa valmis hidastelemaan juhannusliikenteessä, jotta alan ongelmat otettaisiin tosissaan. Kuljetusyrittäjien keskuudessa on viikon verran kiertänyt tekstiviestejä, joissa kehotetaan lamauttamaan juhannusliikenne ajamalla mateluvauhtia torstaipäivästä lähtien.

Suomen Kuljetus- ja logistiikka SKAL ry. toivoo, että protestilta vältyttäisiin, ja se onkin kutsunut työ- ja elinkeinoministeriön, valtiovarainministeriön ja liikennenministeriön sekä kaupan ja teollisuuden edustajat kriisinratkaisupalaveriin aamuksi.

SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtosen mukaan päättäjien pitäisi ryhtyä pikaisiin toimiin kriisin välttämiseksi. Järjestö vaatii sekä yleisen polttoaineveron alennusta että alennusta käyttövoimaveroon.

- Pikaratkaisuja ei kuulemma ole mahdollista saada, mutta kyllä tälle alalle riittää se tietämys, että ollaan valmiit tukemaan kuljetuselinkeinoa ja alentamaan logistiikkakustannuksia, Lehtonen kommentoi MTV3:n haastattelussa.

AKT kyseenalaistaa kampanjan

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ei anna tukeaan joidenkin kuljetusalan yrittäjien juhannusprotestisuunnitelmille.

Liiton puheenjohtaja Timo Räty kyseenalaistaa suunnitelmat saattaa juhannuksen menoliikenne kaaokseen.

- Juhannusliikenteessä olijat eivät ole oikea kohderyhmä, Räty sanoo Uutispäivä Demarissa.

Poliisi on ilmoittanut ryhtyvänsä toimiin, mikäli kuljetusyrittäjien uhkaus toteutuu.

(MTV3)

Lue myös:

(16.6.2008)

(16.6.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.