Mainos

Rekkaparkki helpottaa ongelmia Vaalimaalla ensi vuonna

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön mukaan valmistuttuaan rekkaparkki lyhentäisi rekkajonoja jopa 30 kilometrillä.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on innoissaan Vaalimaalle nousevasta rekkaparkista. Hän arvioi, että aluetta voitaisiin tulevaisuudessa rekkajonojen hellittäessä hyödyntää esimerkiksi logistiikkakeskuksena.

Vehviläinen muistuttaa, että itään suuntautuvat transitokuljetukset eli Suomen kautta maanteitse kulkeva vienti Venäjälle kasvoi vuoden alkupuoliskolla hurjat 14 prosenttia edellisvuodesta.

- E18-moottoritie tuo aikanaan varmasti joustavuutta ja sujuvuutta, joten rekkaparkkia voitaisiin käyttää logistiseen toimintaan. Tämä on taloudellisesti hyvin tärkeä asia, koska Venäjä on tärkeä kauppakumppani ja on sitä varmasti jatkossakin, Vehviläinen perustelee.

Rekkaparkki on satsaus viennin turvaamiseksi

Elokuussa hallituksen budjettiriihessä hyväksynnän saaneelle rekkaparkille näyttäisi olevan tarvetta, koska alkusyksystä rekkajonot Vaalimaalla ovat näyttäneet huolestuttavilta.

- Emme voi kotimaisin voimin ratkaista rekkaruuhkaongelmaa. Tässä asiassa on vedottu aina Venäjän presidentti Vladimir Putinia myöten, Vehviläinen sanoo.

Vehviläisen mukaan jonot venyivät alkusyksystä yli 50 kilometriin monta kuukautta ennakoitua aiemmin. Tilanteen odotetaan pahentuvan tälläkin kertaa loppuvuodesta.

- Venäjällä on tällä hetkellä asiaan liittyen erittäin paljon eri viranomaisia, mutta sen pitäisi auttaa, että määrä putoaa lähiaikoina seitsemästä kahteen, eli rajavartiolaitokseen ja tulliin, Vehviläinen kertoo.

- Toinen tärkeä asia on sähköinen tullaus, mutta se ei ole kuitenkaan vain meidän ja Venäjän asia, vaan Venäjän ja koko EU:n asia.

Rekkaparkki tilapäisiä ratkaisuja tehokkaampi

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön Harri Pursiaisen mukaan valmistuttuaan rekkaparkki lyhentäisi rekkajonoja jopa 30 kilometrillä.

- Tilapäiset rekkaparkit ovat olleet syrjempänä ja tavallaan hätäpäissä tehtyjä ratkaisuja. Lisäksi ohjaus ja valvonta on ollut vajavaista, koska poliisilta on puuttunut voimavaroja, Pursiainen arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.