Mainos

Rekkaliikenne tänään EU-syynissä

EU:n liikennepoliisit ovat järjestäneet tänään koko unionin alueella raskaan liikenteen valvontaoperaation.

Suomen raskasta liikennettä valvotaan tänään normaalia tarkemmin. EU-maiden liikennepoliisien yhteinen valvontaoperaatio keskittyy kansainvälisen raskaan liikenteen valvontaan. Valvontaiskun tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja torjua kuljetusrikollisuutta.

Tehovalvonnassa on löytynyt enimmäkseen pieniä epäkuntoisuuksia. Suomessa operaatiosta on vastannut liikkuva poliisi ja Helsingin poliisilaitos. Ylikonstaapeli Erkki Wikman kertoo, että ajoneuvoissa silmiinpistävät erilaiset jarru- ja valoviat sekä runkorakenteiden pikku repeämät.

Rekoista tarkastetaan sekä ajoneuvon että kuljettajan kunto sekä tarvittavat asiapaperit. Samalla tarkastukseen joutuvat ajo- ja lepoaikojen lainmukaisuus, ajopiirturin toiminta, kuormitus ja sen sidonta sekä vaarallisten aineiden kuljetuksen lainmukaisuus.

EU-maiden liikennepoliisien yhteistyöelin Tispol järjestää valvontaiskun yhtäaikaa useissa Euroopan maissa. Valvontaa tehdään yhteistyössä tullin ja rajavartiolaitoksen kanssa, jolloin valvonta kohdistetaan ensisijaisesti keskeisille rajanylityspaikoille ja niille johtaville teille.

Suomessa rekkaliikennettä valvovat liikkuva poliisi ja Helsingin poliisilaitoksen liikenne- ja erityisosasto. Valvonnassa löytyvät epäselvyydet esimerkiksi asiapapereissa pystytään tarkistamaan välittömästi osallistujamaiden viranomaisilta. Edellisen kerran vastaava valvontaisku järjestettiin viime syksynä. Silloin yhden valvontavuorokauden aikana tarkastettiin Euroopassa kaikkiaan lähes 30 000 raskasta ajoneuvoa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.