Mainos

Rekkakuski valitti Konginkangas-tuomiosta

Useat onnettomuuden uhrien omaiset ilmaisivat tyytymättömyytensä Äänekosken käräjäoikeuden tuomioon oikeudenkäynnin jälkeen. Kukaan heistä ei ole kuitenkaan jättänyt valitusta

Turmarekan kuljettaja on valittanut Konginkankaan tuhoisan liikenneonnettomuuden tuomiosta. Muita valituksia ei tullut iltapäivällä umpeutuneeseen määräaikaan mennessä.

Äänekosken käräjäoikeus tuomitsi toukokuussa rekankuljettajan kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen muun muassa 23 kuolemantuottamuksesta.

Asiaa käsitellään seuraavaksi Vaasan hovioikeudessa.

Useat onnettomuuden uhrien omaiset ilmaisivat tyytymättömyytensä Äänekosken käräjäoikeuden tuomioon oikeudenkäynnin jälkeen. Kukaan heistä ei kuitenkaan jättänyt valitusta.

Omaiset olivat tyytymättömiä etenkin siihen, että oikeus hylkäsi heidän korvausvaatimuksensa henkisistä kärsimyksistä. Käräjäoikeus katsoi, että kuolemia ei aiheutettu tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta.

Käräjäoikeus langetti myös kuljetusyhtiö Transpointille 10000 euron yhteisösakon työturvallisuusrikoksesta. Kuljetusyhtiön entisen toimitusjohtajan osalta asiaa ei käsitelty Äänekoskella, sillä hän oli jo aiemmin saanut onnettomuuteen liittyvän tuomion Helsingin käräjäoikeudessa.

Paperilastissa ollut rekka ja linja-auto törmäsivät kohtalokkain seurauksin toissa vuoden maaliskuussa Äänekosken Konginkankaalla. Onnettomuudessa kuoli 23 ja loukkaantui 15 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.