Mainos

Rekkajonot venyvät jälleen itärajalla

Rekkajonot ovat jälleen pidentyneet Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla. Rekkasuma alkoi purkautua puolen yön paikkeilla mutta uudet tulijat ovat jälleen kasvattaneet jonoa.

Vaalimaalla jono on nyt noin viiden kilometrin mittainen. Nuijamaalla jono on venynyt kahdeksan kilometrin pituiseksi.

Vaalimaan tullin mukaan autoja on mennyt yön mittaan Venäjälle "jonkin verran". Aamupäivällä kello 10.00 aikoihin jokin määrä rekkoja pääsi jatkamaan matkaansa mutta ruuhkaa on silti. Jonotus ei kuitenkaan näy raja-asemilla, sillä odottavat rekat ovat Suomen ja Venäjän tullin välisellä 22 kilometrin pituisella tieosuudella.

Aiemmin rekkajonojen arveltiin hupenevan viikonvaihteessa mutta toistaiseksi siitä ei ole näkyvissä merkkiäkään. -Kyse on nyt siitä, nopeuttavatko Venäjän tulliviranomaiset rekkojen tarkistamisia, tullista kerrotaan.

Rekkasuma alkaa helpottaa

Rekkajono nytkähti liikkeelle puolen yön tienoilla, kun Suomen puolelta päästettiin viitisenkymmentä rekka-autoa Venäjän suuntaan.

Tavaraliikenteen ruuhkautuminen johtuu Venäjän tullin saamista uusista tarkastusmääräyksistä, joiden mukaan lähes kaikki tavaraerät tarkastetaan rajalla. Henkilöliikenne on sujunut raja-asemilla lähes normaalisti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.