Mainos

Rekkajonot jumissa itärajalla

Neljän kilometrin pituinen Venäjälle pyrkivien rekka-autojen jono on tänään jämähtänyt Vaalimaan raja-asemille.

Vaalimaa

Jonon kohdalle vastaantulevalle kaistalle harkitaan nopeusrajoitusta. Nuijamaan raja-asemalta rekat ovat mahtuneet Venäjän puolelle. Neljän, viiden kilometrin pituinen jono on Suomen ja Venäjän tullin välisellä 22 kilometrin pituisella tiellä. Vaalimaalla tullien väli on vain kaksi kilometriä ja ruuhkaa riittää Suomen puolelle.

Kuluvan vuorokauden mittaan Venäjän tullin läpi on päässyt Vaalimaalla vain noin 80 rekkaa. Venäjän tulli oli aamulla kello 6.00 hetken auki ja matkaa pääsi jatkamaan parikymmentä autoa. Tullin on kerrottu avautuvan uudelleen lyhyeksi aikaa aamupäivällä. Mitään varmuutta sen aukeamisesta ei kuitenkaan ole.

Venäjältä tulevat autot ajavat kovaa pitkin rekkajonon sivua pitkien odotusaikojen kuumentaessa aikatauluja. Poliisi on pyytänyt Tielaitosta asettamaan paikalle 50 kilometrin nopeusrajoituksen vaaratilanteiden välttämiseksi. Myös tietyöt Virojoen ja Vaalimaan välillä on keskeytetty. Liikenteen ruuhkautuminen Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemille johtuu Venäjän tullin saamista uusista määräyksistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.